Prototip de holograma Samsung

Spatiu de divertisment: videoclipuri, poze si jocuri.
MarPlo
Administratorul site-ului
Mesaje: 4343

Prototip de holograma Samsung

Există o mulțime de imitatori care folosesc numele de holograma (ecrane reflectorizante, chiar spectacole live), dar acestea sunt de obicei fum și oglinzi.
Adevăratele holograme sunt imagini 3D care par să iasă dintr-un ecran 2D. Efectul este de obicei creat de lasere, cu lumina modulată, astfel încât diferite secțiuni ale imaginii să pară la distanțe diferite, oferind iluzia de profunzime.
Problema este că majoritatea sunt mici, au o rezoluție destul de mică și sunt vizibile doar dintr-un unghi foarte specific.

samsung prototype hologram holographic display

Samsung a făcut un pas major către holograme realiste, cu un prototip care poate afișa imagini 3D la rezoluție 4K cu un unghi larg de vizualizare.
Prototipul Samsung (afișajul are dimensiunea unui smartphone) are rezoluție 4K și poate fi vizualizat dintr-o gamă mai largă de unghiuri. In plus, face acest lucru cu sisteme optice mai puțin voluminoase și doar cu un singur procesor pentru a rula videoclipri holografice în timp real.

Cheia dispozitivului echipei este un nou element optic numit unitate de direcție-iluminare din spate (S-BLU). Această componentă folosește un deflector de fascicul pentru a redirecționa lumina de fundal într-o direcție dată, ceea ce lărgește practic unghiul de vizualizare de aproximativ 30 de ori cel al unui dispozitiv holografic fără S-BLU.
Echipa a folosit un tip de semiconductor numit gate-programable field array (FPGA), care calculează imaginile strat cu strat, in loc de puncte.

Rezultatul final este un dispozitiv subțire sub 10 cm grosime, cu un ecran plat de 10,1 inci, care poate "proiecta" holograme cu rezoluție 4K la 30 de cadre pe secundă.
Echipa a prezentat un videoclip 3D cu o broască țestoasă înotând în jurul coralului, pe care un utilizator poate să o conducă cu o tastatură; poziția broaștei țestoase este actualizată instantaneu, gestionând procesarea în timp real.

Puteți vedea holograma cu broasca țestoase în videoclipul de mai jos.