Salut,
Am o pagina (fisier.php) pagina pe care o incarc cu o functie ajax(). Pe pagina am un buton care salveaza in baza de date. Dupa salvare cum apelez din nou aceeasi functie ajax pentru reimprospatarea datelor din pagina? Am renuntat la window.location sau header("Location:"). Multumesc.
Reload date din pagina cu Ajax
-
Reload date din pagina cu Ajax
andras
Cred ca am gasit: pun la butonul respectiv la onclick="apeleazaAjax();" iar in pagina pun in JS:
care trimite la functia ajaxSend() aflata in fisier.js si pe care am folosit-o si la incarcarea paginii. Aici parametri JSON sint doar demonstrativi.
Edit:
Tot n-am rezolvat problema: ar trebui sa trec dintr-o functie PHP (INSERT/ UPDATE in BD) intr-o functie ajax de reincarcare a paginii, functie care exista deja in fisier.js, ceea ce nu prea se poate. Cum se rezolva de obicei astfel de situatii?
Multumesc.
Cod: Selectaţi tot
<script type="text/javascript">
function apeleazaAjax(){
var form_data = {'name':'Nume', 'pass':'Parola'};
ajaxSend(form_data, 'ajaxtab1.php', 'post', function(resp){
$('#idtab1').html(resp);
});
}
</script>
Edit:
Tot n-am rezolvat problema: ar trebui sa trec dintr-o functie PHP (INSERT/ UPDATE in BD) intr-o functie ajax de reincarcare a paginii, functie care exista deja in fisier.js, ceea ce nu prea se poate. Cum se rezolva de obicei astfel de situatii?
Multumesc.
MarPlo
Salut
Daca vrei sa dai reload la pagina dupa executia functiei Ajax, cel mai simplu e sa aplici acest cod in functia pt callback:
Daca vrei sa dai reload la pagina dupa executia functiei Ajax, cel mai simplu e sa aplici acest cod in functia pt callback:
window.location.reload(true);
andras
Scuze, cred ca eu nu m-am exprimat clar: nu vreau sa folosesc window.location.reload(true), vreau ca dupa actionarea butonului Salvare sa nu se reincarce toata pagina, ci numai tabela html (continuta in pagina) sa se reimprospateze si sa contina si noua inregistrare salvata in BD. Pentru asta imi trebuie ajax, dar cum folosesc, unde plasez functia? Pot folosi direct ajax dupa INSERT (care e functie PHP)? Cred ca nu. Exista vreun artificiu? Multumesc.
MarPlo
Ideea ar fi asa:
1. In pagina se adauga tabelul html intr-un <div> cu un ID:
2. Scriptul PHP care e apelat prin Ajax si salveaza datele in baza de date (ajaxtab1.php), sa returneze ca raspuns (cu "echo") tabelul html cu noile date.
3. Functia Ajax apelata cu butonul Salvare ar trebui sa primeasca de la PHP, ca raspuns, intreg tabelul html cu noile date pe care vrei sa-l actualizezi in pagina. Apoi va inlcui coninutul din <div> cu noul tabel.
1. In pagina se adauga tabelul html intr-un <div> cu un ID:
<div id="table_1"><table>...</table></div>
<?php
// primeste datele de la pagina
// prelucreaza si salveaza datele
$tab_html = ''; // va contine tabelul html cu noile date
// preia datele cu Select din baza de date si le adauga in $tab_html intr-un <table> html
echo $tab_html; //returneaza tabelul la browser
function apeleazaAjax(){
var form_data = {'name':'Nume', 'pass':'Parola'};
ajaxSend(form_data, 'ajaxtab1.php', 'post', function(resp){
document.getElementById('table_1').innerHTML = resp;
});
}
Subiecte similare
- Eroare citire pagina cu file_get_contents
PHP - MySQL - XML Primul mesaj
Buna ziua,Ultimul mesaj
Vreau sa preiau informatiile din aceasta adresa si sa o afisez intr-o alta pagina php
URL: //79.114.46.127:5819/
Scriptul pe care...
Imi pare rau, mai mult nu stiu cum sa te ajut, posibil sa fie ceva cu SSL, dar nu cunosc.
Am testat scripturile; codul cu cURL e bun, a mers bine... - load time - idle mare - pagina principala
Discutii si Intrebari Diverse Primul mesaj
Salut,Ultimul mesaj
cu inspect-ul din Chrome si apoi tab-ul Performance se pot vedea timpii de incarcare ai unei pagini web.
Am cate o pagina principala pe...
Iata ce am gasit pe internet:
This is idle time, the time when the browser is waiting on the CPU or GPU to do some processing.
I can't find any... - Adaugare orar zilele saptamanii in baza de date
PHP - MySQL - XML Primul mesaj
SalutUltimul mesaj
Am o baza de date cu toate locatiile
location_id | name |address |telephone | open
Si un formular prin care incarc datele in bd....
Treaba cu adaugare json in mysql e simpla, se rezuma la adaugarea unui sir care contine ghilimele duble.
Problema la tine e ca acele ghilimele sunt...