Sabie laser 'Star Wars' reală care taie oțel

Spatiu de divertisment: videoclipuri, poze si jocuri.
MarPlo
Administratorul site-ului
Mesaje: 4197

Sabie laser 'Star Wars' reală care taie oțel

James Hobson, inginerul și personalitatea YouTube, a creat o sabie laser funcțională.

star-wars lightsaber lightsaber from star-wars

Mulți fani ai Războiului Stelelor au încercat să creeze o sabie laser autentică, dar au reușit să obțină doar aspectul, prin utilizarea tuburilor metalice și a luminii.
Autodenumitul "Hacksmith" a demonstrat cum a reușit să fabrice o armă despre care anterior se credea că nu este altceva decât magie de film.

Pentru a captura un fascicul de plasmă, Hobson și colegii săi, Dave Bonhoff, Ian Hillier și Darryl Sherk, au folosit principiul "fluxului laminar", combinând gazul petrolier lichefiat sau propanul, cu oxigen și trimițându-l prin "duze laminare", un instrument specializat pentru ingineri, care generează un flux foarte concentrat de gaz pentru a crea un fascicul de plasmă, potrivit Hobson.
Prin adăugarea de substanțe chimice in amestec, se pot face diferite culori: clorura de sodiu (sarea) transformă fasciculul în galben, ca și Rey în Star Wars: Rise Of Skywalker. Acidul boric face verde, clorura de stronțiu devine roșie, iar clorura de calciu produce o culoare chihlimbar.

Pentru a putea capta și controla o energie atât de mare, suficientă pentru a alimenta o centrală nucleară, susține el, sabia laser este conectată la un rucsac personalizat care servește ca sursă de energie, cu un circuit care poate controla fluxul de gaz.
Rezultatul este o replică a unei sabii laser care se proiectează și se retrage la comandă și arde la 2200 C, suficient de fierbinte pentru a tăia oțelul.
Una dintre aceste sabii poate costa aproximativ 5600 USD.

Subiecte similare