Schimbare date in toata coloana mysql

Discutii despre script-uri si coduri PHP-MySQL, precum si lucru cu XML in PHP.
AndreyIstetul

Schimbare date in toata coloana mysql

Buna. Stiu ca nu prea intelegeti mult din titlu, dar hai sa va explic aici.
Am intr-un tabel,users, si am o coloana. Vreau sa sterg AUTOMAT tot din acesta coloana la fiecare si sa o schimb cu ceva stabilit de mine. Nu vreau sa fac asta manual, deoarece am treba, nu mai vreau si asta.
Multumesc anticipat.

steell Mesaje:190
din ce am inteles banuiesc ca vrei sa faci asta: faci o pagina in care introduci un formular ce contine un camp text in care introduci cuvantul pe care vrei sa-l inlocuiesti si un camp care contine cuvantul nou. folosesti functia asta

Cod: Selectaţi tot

UPDATE nume_tabel SET nume_coloana='cuvant nou' where nume_coloana='cuvant vechi'
e simplu doar ca o sati ia vreo 10 minute de scris daca esti incepator ca mine;) banuiesc ca e vorba de un tabel mysql

MarPlo Mesaje:4343
Salut
Daca vrei sa modifici toate valorile din acea coloana, cu una fixa, nu mai e nevoie de conditia WHERE, executi instructiunea:

Cod: Selectaţi tot

UPDATE nume_tabel SET nume_coloana='cuvant nou'

AndreyIstetul Mesaje:53
Buna. Din cate inteleg eu din script,steel, nu ma ajuta scriptul tau deoarece valoarea veche nu e una fixa. Cred ca scriptul lui MarPlo o sa ma ajute. Mersi frumos.
Acum, am un script. Vreau sa in acel script sa apara o valoare din alta fila php. Cum fac?(fara sa o scriu din script de fiecare data).

Subiecte similare