Script inregistrare

Discutii despre script-uri si coduri PHP-MySQL, precum si lucru cu XML in PHP.
claUdiu

Script inregistrare

Buna, deci am facut un script de inregistrare/logare si vreau sa fac sa apara pe pagina un formular de login..daka e logat sa apara Bine ai venit .... si daka nu e logat sa apara formularu deci cum sal fk ??pt ca nam reusit, am studiat si scriptu de pe site dar degeaba:((pls help
Se spune ca...."omul tot invata in viata". Dar...Totusi...Trebie sa ne oprim undeva, nu?

MarPlo Mesaje:4343
Deci, ideea e urmatoarea.
In principiu, un script de logare lucreaza cu sesiuni. Dupa ce se logheaza stochezi numele intr-o variabila de sesiune, de ex.: $_SESSION['nume']
Codul html al formularului trebuie sa fie stocat intr-o variabila php, de ex.: $form = '<form ....> ... </form>';
In pagina respectiva, la inceputul fisierului sa fie session_start();, se include scriptul de logare si apoi se verifica sesiunea cu nume, daca aceasta exista afisezi "Bine ai venit", in caz contrar afisezi valoarea variabilei cu formularul.
Cam asa:

Cod: Selectaţi tot

<?php
session_start();

$form = '<form ....> ... </form>';
// Se include scriptul de logare

if (isset($_SESSION['nume'])) {
  echo 'Bine ai venit';
}
else {
  echo $form;
}
?>
- Asta e ideea, daca studiezi mai mult documentatia din codiul script-ului de intregistrare care l-am facut deja, daca-ti "bati mai mult capul" cu el il vei intelege.

claUdiu Mesaje:313
Am facut asa:
<?php
session_start();

$form = '<form name="form1" method="post" action="verificare_login.php">

<table>

<tr>
Username:<br>
<input name="myusername" type="text" id="myusername"></td>
</tr>
<br>
<tr>
Parola:<br>
<input name="mypassword" type="password" id="mypassword"></td>
</tr>
<br>
<tr>
<td align="center" colspan="2"><br><input type="submit" name="Submit" value="Logheazama"></td>
</tr>

</table>

</form>';
// Se include scriptul de logare

if (isset($_SESSION['nume')) {
echo 'Bine ai venit';
}
else {
echo $form;
}
?>
Si imi da erroarea :
Parse error: syntax error, unexpected ')', expecting ']' in /home/hosting/gamestime/site/slogin/login.php on line 29
Si mai am o intrebare.

if (isset($_SESSION['nume')) {

Acest nume de sus de unde vine???:) thX
Se spune ca...."omul tot invata in viata". Dar...Totusi...Trebie sa ne oprim undeva, nu?

MarPlo Mesaje:4343
Eroarea e de la variabila de sesiune, uitasem sa inchid paranteza patrata, am corectat. Scuze.
Acel 'nume' e un nume de recunoastere a variabilei de sesiune, poate fi si alt cuvant. Vezi si lectia Utilizare sesiuni

Eu am facut deja un script de inregistrare, daca tu vrei sa faci unul de la zero, treaba ta, dar descurca-te tu cu el. Poti studia si ce e deja facut pe site: lectii, documentatia din scripturi, poate ajuta si alea.