Creare script PHP cu Module, Plugin-uri
-
Creare script PHP cu Module, Plugin-uri
Salut,as vrea sa creez un script gen module/pluginuri,adica sa intru pe site in ramura install plugins si acolo sa introduc arhiva zip sa o decompreseze si sa instaleze,sa apara automat pe site,ai putea sa imi dai un exemplu de astfel de script?
MarPlo
Salut
Nu am un astfel de script si nici experienta in crearea lui. Ca sa faci un sistem php bazat pe module /plugin-uri necesita cunostinte avansate de lucru cu clase si obiecte.
- Sunt cateva tutoriale pe internet. Vezi ce gasesti la cautare: " php plugin system tutorial ".
Nu am un astfel de script si nici experienta in crearea lui. Ca sa faci un sistem php bazat pe module /plugin-uri necesita cunostinte avansate de lucru cu clase si obiecte.
- Sunt cateva tutoriale pe internet. Vezi ce gasesti la cautare: " php plugin system tutorial ".
royal27
Mersi frumos.MarPlo scrie:Salut
Nu am un astfel de script si nici experienta in crearea lui... Vezi ce gasesti la cautare: " php plugin system tutorial ".
royal27
Am gasit un sistem de plugin care imi activeaza automat scriptul din fisier.plugin.php,in index.php este scriptul asta:
si in fisierul plugin am asa:
vreau in fisierul plugin sa mai introduc o ramura gen
iar in index.php sa introduc asa
dar nu merge asa....am incercat si cu '$enable' '.$enable.'
Ma poti ajuta te rog?
Cod: Selectaţi tot
<?PHP echo $plug->doMethod('anEvent','',true); //initiate observer event processing?>
<?PHP
/*
sample plugin file for plugin class
class name must be unique consisting of all characters preceding the first
decimal point in the file name.
*/
class forum{
public $menu;
function __construct(){
$this->menu['title'] = 'Forum';
$this->menu['link'] = '#forum';
$this->menu['pri'] = 40;
}
function anEvent(){
$return = 'testeeeeeeeeeeeeeer<br>';
return $return;
}
}
?>
$enable = true;
<?PHP echo $plug->doMethod('anEvent','',$enable); //initiate observer event processing ?>
Ma poti ajuta te rog?
MarPlo
Daca variabila $enable vrei sa o folosesti in index.php, ca argument la apelarea doMethod(), trebuie definita inainte de apelarea acelei metode, in index.php.
Functia doMethod() nu stie ce ai in fisierul plugin, ea doar foloseste ce transmiti la argumente; deci nu poti folosi $enable adaugat in fisierul plugin.
Poate trebuie sa faci modificari in functia doMethod(), sau in clasa de la obiectul $plug, ca sa functioneze altfel.
Daca vrei sa faci altceva, poate nu am inteles bine.
<?php
$enable = true;
echo $plug->doMethod('anEvent','',$enable);
?>
Poate trebuie sa faci modificari in functia doMethod(), sau in clasa de la obiectul $plug, ca sa functioneze altfel.
Daca vrei sa faci altceva, poate nu am inteles bine.
royal27
exact cum ai postat vreau sa fac dar enable= true; sa fie in fiecare modul ca in pluginul cu forum sa pun acolo sau sa creez un config.php si sa pun finctia aia pentru fiecare modul dar cred ca tb sa fac modificari in script sa mearga mersi am inteles
royal27
Pentru cine e interesat sa creeze in site sistem de module/pluginuri poate sa ia framework-ul PIP de la urmatorul link: http://gilbitron.github.io/PIP/
Subiecte similare
- Creare meniu in site cu php
Scripturi de pe site Primul mesaj
SalutUltimul mesaj
Am incercat sa pun icons pe primul nivel al meniului din tutorialu tau: Creare site de la zero si nu reusesc sa il adaug pe butonele care...
Multumes pt ajutor
Este ok acum.
Din exeplul dat de tine am mai vazut ceva intersant si anume acel meniu asa zis breadcrumb cu ce ma selectat deja....