Mai demult am luat de pe site de aici scriptul de mai jos pentru validare input forms.
Acum a trebuit sa-l folosesc dar mi-am dat seama ca isi face treaba doar pe jumatate.Functioa search nu functioneaza.De exemplu pentru acest cam ce ar trebui sa introduc numai o adresa de email,atunci cand bag cel putin 9 caractere fara @ sau . trece mai departe.si asa se intampla si pentru variabila de regx_chr care ar trebui sa impiedice introducerea de caractere speciale.
var regx_chr = /^([a-zA-Z0-9_- ]+)$/;
var regx_mail = /^(([^<>()[]\.,;:s@"]+(.[^<>()[]\.,;:s@"]+)*)|(".+"))@(([[0-9]{1,3}.[0-9]{1,3}.[0-9]{1,3}.[0-9]{1,3}])|(([a-zA-Z-0-9]+.)+[a-zA-Z]{2,}))$/; // RegExp pt. adresa e-mail
// Functia care e apelata la "onsubmit"
// preia campurile din formular, verifica /valideaza datele adaugate
//Submit vALIDATION Begin
function showMessage() {
alert ("Warning ! You try to delete the paragraph selected , You sure you want to proceed?");
return true;
}
//Submit vALIDATION End
//Form About ADD
function checkFormanewslett(frm1) {
var fre = false; // variabila ce va fi returnata de functie
// preluare casete formular
var newsletter = frm1.newsletter;
if(newsletter.value.length<9 || newsletter.value.length>50 || newsletter.value.search(regx_mail)==-1) {
alert('Warning!What you enter there is not a email adress !');
newsletter.select(); // selecteaza casuta pt. Parola
}
else fre = true;
return fre;
}
MarPloMesaje:4343
Salut
Nu imi dau seama la ce fel de sir pentru email spui ca nu functioneaza. Da exemplu adresa de email la care te referi.
tycyssgMesaje:58
Am zis ca functia search nu functioneaza.adica daca in input pun mai Putin de 9 caractere spare warning,dar daca pun 9 caractere de genu asfjdjeirbfe lasa sa treaca mai departe nu face verificarea daca e intradevar in email sau nu.
MarPloMesaje:4343
Am modificat variabilele "regx_chr" si "regx_mail".
Uite un exemplu care functioneaza cu acele formule RegExp si il poti testa direct aici: