Buna ziua localhost!
Ma numesc Razvan si ma adresez pe site-ul meu preferat de invatat HTML, CSS si JS pentru a cere un script care sa poata la inregistrarea unui membru sa blocheze, sa nu permita unele caractere precum % ^ & ( ) [ ] si altele, si sa mai poata seta numarul maxim de caractere si minim... De exemplu sa se poata inregistra utilizatori care au de la 3 caractere in username pana la 17...
As mai dori sa se scrie cu alta culoare (nu cu cea neagra, default) in input-ul de logare...
Multumesc, numai bine
Verificare caractere din formular / style JavaScript
-
Verificare caractere din formular / style JavaScript
MarPlo
Salut
Vezi poate iti e de folos tutorialul Verificare si Validare caractere din formular, e prezentat un exemplu cum se verifica caracterele si numarul lor in casutele text din formular.
La pagina Script Utilizatori - Inregistrare si Autentificare / Logare e un script de inregistrare.
Ca sa modifici aspectul unui buton (culoare, text, marime), ii poti aplica un atribut "id":,
Apoi la acel "un_id" se definesc proprietati in CSS:
Vezi poate iti e de folos tutorialul Verificare si Validare caractere din formular, e prezentat un exemplu cum se verifica caracterele si numarul lor in casutele text din formular.
La pagina Script Utilizatori - Inregistrare si Autentificare / Logare e un script de inregistrare.
Ca sa modifici aspectul unui buton (culoare, text, marime), ii poti aplica un atribut "id":
Cod: Selectaţi tot
<input type="submit" name="submit" value="Send" id="un_id" />
Apoi la acel "un_id" se definesc proprietati in CSS:
#un_id { color:#0102da; }
Bizzar
Despre id sau class stiu foarte bine!
Insa, am deschis intentionat acest subiect la sectiunea pentru JavaScript
Sper ca este posibil de facut asa ceva si prin javascript!
Cat despre php => folosesc un host gratuit la care nu am acces la php, imi pare rau
Formula HTML:
Insa, vreau prin JS sa pot realiza asa ceva...
Stiu ca exista prin JS ceva de genul: get element by id...
Multumesc, numai bine!
Insa, am deschis intentionat acest subiect la sectiunea pentru JavaScript
Sper ca este posibil de facut asa ceva si prin javascript!
Cat despre php => folosesc un host gratuit la care nu am acces la php, imi pare rau
Formula HTML:
<input class="post" type="text" name="username" value="{USERNAME}" size="25" maxlength="25" />
Stiu ca exista prin JS ceva de genul: get element by id...
Multumesc, numai bine!
claUdiu
<script type="text/javascript">
var nume = document.getElementById('id_din_form_HTML');
document.write(nume.value);
</script>
Se spune ca...."omul tot invata in viata". Dar...Totusi...Trebie sa ne oprim undeva, nu?
Bizzar
Deci, stiu ca este ceva de genul:
Totusi nu vreau ceva de genul inner html ci vreo schimbare prin css... un style in js...
dar cel mai important acum pentru mine este numarul maxim & minim de caractere, si caractere care sa nu se permita in timpul inregistrarii...
multumesc oricum pentru raspuns.
<script>function footer () {a = document.getElementById("gfooter").innerHTML;document.getElementById("gfooter").innerHTML = a + '<br /><center><b>CONTINUTUL IN FOOTER!</b></center>';}</script><body onload="footer()">
dar cel mai important acum pentru mine este numarul maxim & minim de caractere, si caractere care sa nu se permita in timpul inregistrarii...
multumesc oricum pentru raspuns.
MarPlo
In tutorialul din link-ul dat in raspunsul de mai la inceput e prezentat exemplu cum se verifica numarul de caractere.
Petru setare stiluri CSS din JavaScript se foloseste formula:
document.getElementById('idul').style.numeStilCSS = 'valoare';
Petru setare stiluri CSS din JavaScript se foloseste formula:
document.getElementById('idul').style.numeStilCSS = 'valoare';
// exemplu, culoare si marime font
document.getElementById('un_id').style.color = '#0708da';
document.getElementById('un_id').style.fontSize = '16px';
Bizzar
Mersi mult MarPlo, trebuie sa le verific
Apropo, ce inseamna frm1 ?
Deci, uite ce am primit:
si:
E bine asa?
Apropo, ce inseamna frm1 ?
Deci, uite ce am primit:
<script type="text/javascript"><!--
// Pentru a permite doar litere, numere si liniute "-", "_"
var regx_chr = /^([a-zA-Z0-9_-]+)$/;
// Functia care e apelata la "onsubmit"
// Preia campurile din formularul template-ului, verifica datele adaugate
function checkForm(frm1) {
var fre = false; // Variabila ce va fi returnata de functie
// Preluare casete formular
var username = frm1.username;
// Verificare valoarea numelui de utilizator, daca sunt incorecte, returneaza alert si selecteaza casuta
if(username.value.length<3 || username.value.length>14 || username.value.search(regx_chr)==-1) {
alert('Numele trebuie sa contina intre 3 si 14 caractere nNumere, Litere, "-" si "_"');
username.select(); // Selecteaza casuta pentru nume
}
else fre = true;
return fre;
}
--></script>
<td class="row2"><input class="post" type="text" name="username" value="{USERNAME}" size="25" maxlength="25" /></td>
MarPlo
"frm1" e numele parametrului in care e retinut ce se transmite la functia "checkForm(frm1)" cand e apelata. Poate fi si alt nume, nu conteaza, e ca un nume de variabila.
Inlocuieste caracterele "$" cu "$" , sa fie asa: /^([a-zA-Z0-9_-]+)$/;
Daca functioneaza, e bine.
Inlocuieste caracterele "$" cu "$" , sa fie asa: /^([a-zA-Z0-9_-]+)$/;
Daca functioneaza, e bine.
Bizzar
Imi pare foarte rau dar nu functioneaza
MarPlo
In tag-ul <form> unde sunt casetele text trebuie adaugat: onsubmit="return checkForm(this);" , ca sa returneze rezultatul functiei ca se trimit datele.
Am testat codul urmator si functioneaza.
Am testat codul urmator si functioneaza.
<form action="" method="post" onsubmit="return checkForm(this);">
<input class="post" type="text" name="username" value="{USERNAME}" size="25" maxlength="25" />
<input type="submit" value="Trimite" />
</form>
<script type="text/javascript"><!--
// Pentru a permite doar litere, numere si liniute "-", "_"
var regx_chr = /^([a-zA-Z0-9_-]+)$/;
// Functia care e apelata la "onsubmit"
// Preia campurile din formularul template-ului, verifica datele adaugate
function checkForm(frm1) {
var fre = false; // Variabila ce va fi returnata de functie
// Preluare casete formular
var username = frm1.username;
// Verificare valoarea numelui de utilizator, daca sunt incorecte, returneaza alert si selecteaza casuta
if(username.value.length<3 || username.value.length>14 || username.value.search(regx_chr)==-1) {
alert('Numele trebuie sa contina intre 3 si 14 caractere nNumere, Litere, "-" si "_"');
username.select(); // Selecteaza casuta pentru nume
}
else fre = true;
return fre;
}
--></script>
Bizzar
E bine ca ati incercat sa ma ajutati dar problema e de la host, nu am acces la totul!
Iar privind caracterele colorate, multumesc!
Iar privind caracterele colorate, multumesc!
Subiecte similare
- Eroare la un formular cu PHP
PHP - MySQL - XML Primul mesaj
Salut. Am si eu o problema. In primul rand nu stiu daca am postat unde trebuie si am cautat pe forum ceva asemanator cu problema mea insa nu am...Ultimul mesaj
Am rezolvat. Multumesc oricum pentru timpul acordat. Am folosit phpmailer pt ca cei de unde am webhostul asa lucreaza. Multumesc inca o data ! - Formular de contact cu upload imagini
Scripturi de pe site Primul mesaj
Salutare si la multi ani!Ultimul mesaj
Revin cu o intrebare pentru scriptul formular de contact, de la pagina: marplo.net/php-mysql/formular_contact
Este...
M-am uitat pe codul din formularul de contact.
Am decis sa nu ma complic cu asa multe adaugari si verificari in acel script.