Salut, cum pot verifica daca intr-un input exista caractere ?
Adica sa nu fie null. Am 2 campuri unde trebuie puse doar cifre, valoare de inceput este 0. Vreau sa verific daca exista caractere in campurile username, email, schimbari si credit, pentru username si email nu exista probleme, dar la schimbari si credit, verific cu empty(...) si imi zice sunt este nule (fiindca contine valoarea 0 si este considerata nula), cum as putea face ca, campul care contine 0 sa nu il mai ia ca fiind null?
Verificare daca exista caractere din Input in php
-
Verificare daca exista caractere din Input in php
MarPlo
Salut
Poti sa folosesti functia stren() (returneaza numarul de caractere dintr-un sir).
Exemplu:
Poti sa folosesti functia stren() (returneaza numarul de caractere dintr-un sir).
Exemplu:
Cod: Selectaţi tot
if(strlen(trim($_POST['input_name'])) >0){
echo 'ok';
}
else echo 'not characters in input';
Subiecte similare
-
Afisare mesaj daca numele exista in mysql
PHP - MySQL - XML
Primul mesaj
Salut. Am nevoie de ajutor in urmatoarea problema. Vreau sa adaug un nume intr-o baza de date si atunci cand acelasi nume este deja in baza de date...Ultimul mesaj
Inainte de a folosi sirul cu numele in mysql (pt. Select, Insert, Update) curata-l de spatiile multiple si din margini, cu acest cod:
$nume =... -
Caseta input doar cu cifre si limitare numar caractere
HTML - XHTML - CSS
Primul mesaj
Salutare am de modificat un formular de contact care nu mai primeste cifre si doar litere; si nu stiu unde am gresit. eu doresc doar cifre si nu...Ultimul mesaj
Gata, a mers acum. Mersi mult! -
Verificare modificare date in input text
JavaScript - jQuery - Ajax
Primul mesaj
Am input-ul <input type= text name= idm id= idm value= <?php echo $rand ;?> style= width:200px; >Ultimul mesaj
ce are o valoare prestabilita
Si...
Am rezolvat problema, desi initial am incercat cu change , se pare ca nu m-am gandit destul de bine la conditiile ce trebuia sa le pun, si de aceea... -
Sectionare sir de caractere din URL in PHP
PHP - MySQL - XML
Primul mesaj
Salut, cum as putea imparti pe bucati un sir de caractere? Am nevoie sa prelucrez o adresa urlUltimul mesaj
Ex url:...
Salut,
Daca titlul reprezinta tot acel sir din adresa url: nume-id, sterge '-id' din titlu si ramane numele.
Exemplu:
$_GET... -
Obtinere ultimele N caractere din ID
PHP - MySQL - XML
Primul mesaj
Salut,Ultimul mesaj
Am nevoie de o a variabila care se extraga ultimele 3 numere din tabelul id. De ex:
$id = 123456 ; // (in loc de acel numar voi face un...
Poti sa folosesti in php functia getNId() din urmatorul cod.
Returneaza primele sau ultimele $n caractere dintr-un numar sau sir.
//return a number... -
Inversare caractere adăugate într-un câmp de text
JavaScript - jQuery - Ajax
Primul mesaj
Am urmatorul cod html si JavaScript. O caseta de text input si un button.Ultimul mesaj
<input type='text' id='backwards-input'>
<button...
Testeaza si studiaza urmatorul cod:
<input type='text' id='backwards-input'>
<button id='backwards-button'>Button</button>...