Verificare modificare date in input text
Discutii si intrebari legate de scripturi si functii JavaScript, jQuery si Ajax, cod JavaScript in general.
cadou
Verificare modificare date in input text
Am input-ul
Cod: Selectaţi tot
<input type="text" name="idm" id="idm" value="<?php echo $rand['idm'];?>" style="width:200px;">
ce are o valoare prestabilita
Si doresc sa pun o conditie ca atunci cand cineva modifica in acel input sa treaca mai departe la verificari ... dar nu am idee unde si cum sa pun aceasta conditie ...
Si daca doar da click in acel input sa nu faca nimic, doar daca modifica in acel input sa faca ceva ....
document.getElementById('idm').addEventListener('blur', function(e){
alert("da");
});
Am incercat cu blur, onchange, change, keyup ... dar nu este ceea ce vreau eu :d
Sper ca m-am facut inteles in explicatii
Multumesc anticipat !!!
MarPlo
Salut
Incearca cu evenimentul
input .
Se emite cand ceva e adaugat in caseta de text, fie cu tastare, fie printr-un copy-paste cu mouse-ul.
<input type="text" name="idm" id="idm" value="text.."/>
<script>
document.getElementById('idm').addEventListener('input', function(e){
alert("da");
});
</script>
- Demo:
cadou
Multumesc pentru raspuns, dar ma gandeam ca dupa ce a modificat ceva in acel camp si a dat click in afara campului sa treaca mai departe .... , iar daca NU a modificat nimic in acel camp desi a dat click in acel input si apoi click in afara campului, sa nu faca nimic ....
MarPlo
Salut
Cred ca se popate cu evenimentul
change .
Se emite daca valoarea din caseta text a fost modificata, dupa ce nu mai e Focus /Cursorul in ea.
<input type="text" name="idm" id="idm" value="text.."/>
<script>
document.getElementById('idm').addEventListener('change', function(e){
alert("da");
});
</script>
- Demo:
cadou
Desi am incercat cu change, se pare ca nu am pus anumite conditii asa cum am vrut eu. Voi incerca alta varianta care mi-a venit acum ca si solutie, si voi reveni daca nu rezolv problema asa cum vreau eu ...
cadou
Am rezolvat problema, desi initial am incercat cu "change" , se pare ca nu m-am gandit destul de bine la conditiile ce trebuia sa le pun, si de aceea nu 'iesea' cum trebuie
Subiecte similare
Resetare input type text dupa submit
JavaScript - jQuery - Ajax
Primul mesaj Dupa ce dau enter sau click si a trimis mesajul nu mii se reseteaza input textul,imi trmite catre mysql fara reload incarca textul prin div dar nu...
Ultimul mesaj
\Multumesc, codul din raspunsul tau functioneaza
Emitere eveniment JS la adaugare automat date in input
Primul mesaj Salut.
Utilizatorul deschide o pagina HTML in care exista un cimp input text cu autofocus. Scaneaza codul de bare si in cimpul input text apare...
Ultimul mesaj
Sunt mai multe modalitati:
1. Cu html si js: adaugi un element <audio> ascuns in pagina, iar in javascript aplici metoda element.play() cand...
Afisare notificare dupa modificare in baza de date
Primul mesaj Salut, cum as putea afisa o notificare unui anumit utilizator cu jquery, dupa ce se modifica o valoare din baza de date de la contul respectiv?
Ex:...
Ultimul mesaj
Sigur ca ar fi eficient cu repetarea unei sigure apelari (chiar si la 2 secunde, ca la un script de chat). Se reduce semnificativ solicitarea...
Adaugare apostrof la value in input cu JavaScript
Primul mesaj Am un cod JavaScript care adaugă un câmp input pentru utilizator:
var user = O'Conner, John ;
b.innerHTML += <input type='hidden' value=' +...
Ultimul mesaj
Poți să înlocuiesti caracterul cu entitatea lui HTML.
Astfel, pentru apostrof (') poate fi ’ sau ‘
var user = O'Conner,...
schimbare mesaj required la validare input
Primul mesaj Salutare,
Am un input de tip data si vreau sa ii schimb mesajul de required in functie de o conditie.
<input type= date id= data required...
Ultimul mesaj
Multumesc frumos pentru ajutor!
Caseta input doar cu cifre si limitare numar caractere
HTML - XHTML - CSS
Primul mesaj Salutare am de modificat un formular de contact care nu mai primeste cifre si doar litere; si nu stiu unde am gresit. eu doresc doar cifre si nu...
Ultimul mesaj
Gata, a mers acum. Mersi mult!