Verificare numar adaugat in caseta text
Discutii si intrebari legate de scripturi si functii JavaScript, jQuery si Ajax, cod JavaScript in general.
-
hi_ella
Verificare numar adaugat in caseta text
Saut !
As vrea ca daca un utilizator introduce pentru numarul A baza 2 sa imi afiseze checkbox-ul in div-ul de dedesubt.
Nu stiu daac am facut bine ceva in script, dar va rog sa ma ajutati.
Cand verific daca a introdus valoarea 2 o incadrez intre "" pentru ca input-ul e de tip text ?
Nu ma prea pricep la javascript,dar cred ca doar cu el pot face asta ,fiindca e client-side.
Cod: Selectaţi tot
<form method="POST" action="convert.php">
Baza numărului A:
<input type="text" maxlength="2" size="2" name="ba" >
<div id="conversiea"></div>
<script>
oForm = document.forms[0] ;
ba = oForm.elements['ba'].value ;
if(ba === "2"){
document.getElementById("conversiea").innerHTML("<input type='checkbox' name='options[]' value='A4'>Converteste A in 4.");
}
</script>
</form>
P.S: Voi putea adauga alte if-uri apoi, daca vreau mai multe checkboxuri ? si daca un utilizator il selecteaza, php-ul il va vedea dupa submit ca pe oricare alt checkbox, da?
Multumesc.
MarPlo
Salut
Valorile din formuar sunt preluate ca tip sir in javascript, dar merge cu doua egaluri, asa (2 == '2').
Verificarea datelor din caseta text trebuie sa se faca in urma efectuarii unui eveniment, cum ar fi apasarea unui buton (onclick), sau cand se elibereaza apasarea unei taste (onkeyup). Iar functia pt verificare sa se execute la producerea evenimentului.
innerHTML e proprietate, deci fara paranteze ca la metode.
Cod: Selectaţi tot
<form method="POST" action="convert.php" id="f1">
Baza numărului A:
<input type="text" maxlength="2" size="2" name="ba" id="ba" />
<div id="conversiea"></div>
</form>
<script>
// primeste si verifica valoarea
function checkTxt(val){
if(val == 2){
document.getElementById("conversiea").innerHTML = "<input type='checkbox' name='options[]' value='A4'>Converteste A in 4.";
}
else {
document.getElementById("conversiea").innerHTML = '';
}
}
// cand se elibereaza tasta apasata in caseta "ba", apeleaza functia checkTxt() cu valoarea din acea casuta
document.getElementById('ba').onkeyup = function() {
checkTxt(this.value);
}
</script>
Se pot adauga if()-uri si check-box-uri, dar e mai complicart si necesita experinta in lucru cu JavaScript. Spor la experienta.
Iar in php, se poate verifica cu
var_dump($_POST); pt a vedea ce campuri si valori au fost trimise din formular.
Subiecte similare
- Afisare numar cel mai mare dintr o coloana
PHP - MySQL - XML
Primul mesaj
Bună Marplo
Vreau să extrag din coloan pret cel mai mare numar ca de exemplu 4444.
Mie imi afisează 54 în loc de 4444, dacă în loc de 4444 modific...
Ultimul mesaj
Am schimbat `pret` varchar(20) DEFAULT NULL in `pret` int(11) NOT NULL ca la tine si merge.
Multumesc