Utilizare fisiere PHP separate

Discutii despre script-uri si coduri PHP-MySQL, precum si lucru cu XML in PHP.
Bizzar

Utilizare fisiere PHP separate

Cum as putea sa pun codurile in 2 fisiere diferite? Exemplu:
adminpanel.php:

Cod: Selectaţi tot

...

Afisare logo: <br />
<input name="logo_visibility" type="radio" value="da" /> Da <input name="logo_visibility" type="radio" value="nu" /> Nu

....
paginadestart.php:

...

$logo_visibility = $_POST['logo_visibility'];

...

if($logo_visibility == "da"){
  echo "<div style="display: block;">AICI LOGO</div>";
}else{
  echo "<div style="display: none;"></div>";
}
... 
Va trebui de folosit require/include, sau ce altceva...?

Repet: Acela va fi ca un panou de administrare, din care se vor lua datele input-urilor.

MarPlo Mesaje:4343
Salut
Poti folosi intr-un fisier PHP codul diin alt fisier PHP folosind una din functiil: include() sau require() .
De exemplu:
In fisierul "paginadestart.php" (sau in alt fisier) unde vrei sa folosesti codul din "adminpanel.php" se adauga:

include('adminpanel.php');

Cate ceva despre aceste functii de incluudere e la lectia: Utilizarea functiilor, la subpunctul 2, Utilizarea fisierelor incluse.

keenbr Mesaje:44
Nu inteleg de ce multi va complicati cu include-uri cand puteti folosi functii... eu lucrez numai cu functii si clase. Fac include doar cand e nevoie sa leg mai multe fisiere, cum ar fi index.php de fisierul cu functii...

Nu e mai usor sa folosesti un fisier cu 50 de functii decat sa folosesti 50 de fisiere?

Bizzar Mesaje:49
Scuzati de intarziere. MarPlo, totusi in rest am facut corect codurile? Adica, daca voi adauga pur si simplu functia include(), variabila va prelua valoarea inputului de la "micul" panou de administrare? Apropo, in panou, nu va trebui sa folosesc <form> pentru input-uri? <form action="/paginadestart.php" method="post">

steell Mesaje:190
keenbr scrie:Nu inteleg de ce multi va complicati cu include-uri cand puteti folosi functii... eu lucrez numai cu functii si clase. Fac include doar cand e nevoie sa leg mai multe fisiere, cum ar fi index.php de fisierul cu functii...

Nu e mai usor sa folosesti un fisier cu 50 de functii decat sa folosesti 50 de fisiere?
puteti sa-mi dati un exemplu de a include o pagina folosind functii? ca nu inteleg cum as putea face asta.

MarPlo Mesaje:4343
Bizzar scrie:In rest am facut corect codurile? Adica, daca voi adauga pur si simplu functia include(), variabila va prelua valoarea inputului de la "micul" panou de administrare? Apropo, in panou, nu va trebui sa folosesc <form> pentru input-uri? <form action="/paginadestart.php" method="post">
Functia include() adauga codul din fisierul inclus in acel loc, poate fi si cod HTML, daca e PHP, il si executa.
Oricum, incearca si testeaza vezi ce iese, pana obtii ce vrei.