Problema introducere date in tabel MySQL
Discutii despre script-uri si coduri PHP-MySQL, precum si lucru cu XML in PHP.
-
patricia
Problema introducere date in tabel MySQL
Am incercat urmatorul script simplu:dar cand incerc sa introduc valori pentru data nasterii nu reusesc. Data are valoarea '0000-00-00',n u inteleg ce am gresit.
Cod: Selectaţi tot
<?php
$conn=null;
$conn=mysql_connect('localhost','root','');
$sql=null;
$sql="create database `firma`";
mysql_query($sql,$conn);
mysql_select_db('firma');
$sql=null;
$sql="create table `angajati`(`idAngajat` integer primary key,`nume` char(30),`prenume` char(30),`dataNasterii` date,`adresa` char(90),`salariu` decimal,`idSectie` integer,`functie` char(30))";
mysql_query($sql,$conn);
$sql=null;
$sql="insert into `angajati`(`idAngajat`,`nume`,`prenume`,`dataNasterii`,`adresa`,`salariu`,`idSectie`,`functie`) values
('0','pop','ion','1980-11-09','craiova','2800','0','inginer mecanic')
";
mysql_query($sql,$conn);
?>
tycyssg
Ai putea incerca sa creezi din phpMyAdmin tabelul? E mult mai sigur si mai practic asta , iar incearca ca pentru coloana pentru DATA sa pui in loc de "date" , "DATETIME", asta in cazul in care ei data dintr-o functie cum ar fi:
$data=date('Y-m-d');
Dar vad ca tu o scrii manual , asta inseamnca ca , coloana ta trebuie sa fie VARCHAR (10).
MarPlo
Am testat codul, si functioneaza.
A creat baza de date, tabelul si randul adaugat; e corect formatul "An-Luna-Zi" pentru coloana DATE.
Nu stiu ce anume nu functioneaza, verifica in phpMyAdmin, eventual, in scriptul PHP poti adauga acest cod dupa trimiterea datelor la baza MySQL, sa arate daca e vreo eroare.
Cod: Selectaţi tot
if (mysql_errno()) {
echo '<br/>'. mysql_error(). '<br/>';
}
Subiecte similare
- Problema curs de Engleza
Sesizari Erori si Greseli
Primul mesaj
Buna.
Am descarcat cursul curs_eurocor-engleza_incepatori_1-16.rar si cand vreau sa-l dezarhivez imi da eroarea asta:
An error occures whilw...
Ultimul mesaj
Buna,
Poti sa descarci cursul de engleza, nivel intermediar, de la urmatoarele linkuri:
- Lectiile 1-16...
- O mica problema de animatie CSS
HTML - XHTML - CSS
Primul mesaj
Noroc, MarPlo!
1. Am vizitat pe twitter un site de animatie, in care website-ul actual se numeste CSS-Challenges,com. In respectivul website, sunt...
Ultimul mesaj
1. Multumesc pentru raspuns.
2. Am inteles raspunsul tau: este un mic examen oferit voluntarilor online, pentru a le afla capacitatile de rezolvare...
- Adaugare orar zilele saptamanii in baza de date
PHP - MySQL - XML
Primul mesaj
Salut
Am o baza de date cu toate locatiile
location_id | name |address |telephone | open
Si un formular prin care incarc datele in bd....
Ultimul mesaj
Treaba cu adaugare json in mysql e simpla, se rezuma la adaugarea unui sir care contine ghilimele duble.
Problema la tine e ca acele ghilimele sunt...