Salut!
Am sa zicem in baza de date tabela de useri cu ID-urile userilor ca si cheie primara, si am id-urile 1,2,3,etc.
Dar dintr-o anumita cauza, sa-i zicem un flood la inregistrari, am fost nevoit sa sterg conturile ne validate din acea baza de date.
Intre timp, s-au mai inregistrat useri care au ID-urile 10000, 10001, 10002, iar eu doresc sa resetez Auto Increment, ca sa se poata ocupa si randurile libere.
As dori sa stiu daca printr-o comanda s-ar putea returna prima valoare a unui rand inexistent /sters in acea tabela, urmand ca prin dezactivarea auto-increment, in fisierul de inregistrare, scriptul sa returneze o valoare inexistenta deja, pentru ca daca dezactivez autoincrement, in baza de date coloana ID va avea valoarea Null, deci scriptul va genera eroare.
Readaugare valoare stearsa in coloana ID Auto-Increment
-
Readaugare valoare stearsa in coloana ID Auto-Increment
MarPlo
Salut
Nu stiu cum se poate afla cel mai mic numar disponibil, care a fost sters dintr-o coloana ID Auto-Increment, dar se poate reseta valoarea de Auto Increment la un numar mai mic, folosind aceasta comanda SQL:
Aces cod var reseta Auto Increment la 1, urmatorul nume fiind 2.
Iar din ce am gasit pe net, daca resetezi Auto increment la o valoare mai mica, de exemplu 5, dar exista deja ID-ul 6 si 7, apoi 10, 11, ... cica va continua cu urmatorul numar disponibil (8). Nu am testat, dar poti incerca..
O alta solutie, buna doar daca acel tabel nu e relationat prin coloana ID cu alt tabel, ar fi sa stergi doar coloana ID si apoi sa o re-creezi, tot Auto-Increment; va reface ID-uirile in ordine de la inceput.
Nu stiu cum se poate afla cel mai mic numar disponibil, care a fost sters dintr-o coloana ID Auto-Increment, dar se poate reseta valoarea de Auto Increment la un numar mai mic, folosind aceasta comanda SQL:
Cod: Selectaţi tot
ALTER TABLE nume_tabel AUTO_INCREMENT = 1
Iar din ce am gasit pe net, daca resetezi Auto increment la o valoare mai mica, de exemplu 5, dar exista deja ID-ul 6 si 7, apoi 10, 11, ... cica va continua cu urmatorul numar disponibil (8). Nu am testat, dar poti incerca..
O alta solutie, buna doar daca acel tabel nu e relationat prin coloana ID cu alt tabel, ar fi sa stergi doar coloana ID si apoi sa o re-creezi, tot Auto-Increment; va reface ID-uirile in ordine de la inceput.
Subiecte similare
- Afisare numar cel mai mare dintr o coloana
PHP - MySQL - XML Primul mesaj
Bună MarploUltimul mesaj
Vreau să extrag din coloan pret cel mai mare numar ca de exemplu 4444.
Mie imi afisează 54 în loc de 4444, dacă în loc de 4444 modific...
Am schimbat `pret` varchar(20) DEFAULT NULL in `pret` int(11) NOT NULL ca la tine si merge.
Multumesc