Salut,
Cum convertesc un string exemplu: 13/03/2016 la tip DATE care sa fie recunoscut de mysql? Am incercat mai multe variante dar nu transforma corect. Dar un string 13/01/1900 ? Multumesc.
conversie string to date pentru mysql
-
conversie string to date pentru mysql
MarPlo
Salut
Daca acea coloana e de tip DATE, se adauga un sir cu formatul: An-Luna-Zi sau An/Luna/Zi.
Daca e de tip DATETIME sau TIMESTAMP, se adauga cu formatul: An-Luna-Zi Ora:Minute:Secunde.
Pentru conversie poti sa foloseti in mysql functia STR_TO_DATE().
Exemplu pt. DATE:
Exemplu pt. DATETIME sau TIMESTAMP:
Pentru conversie in PHP poti sa foloseti acest exemplu:
Daca acea coloana e de tip DATE, se adauga un sir cu formatul: An-Luna-Zi sau An/Luna/Zi.
Daca e de tip DATETIME sau TIMESTAMP, se adauga cu formatul: An-Luna-Zi Ora:Minute:Secunde.
Pentru conversie poti sa foloseti in mysql functia STR_TO_DATE().
Exemplu pt. DATE:
Cod: Selectaţi tot
STR_TO_DATE('Luna/Zi/An', '%Y/%m/%d')
STR_TO_DATE('Luna/Zi/An', '%Y-%m-%d %h:%i:%s')
$data ='13/03/2016'; // Day/Month/Year
$data_ar = explode('/', $data); //to separe pieces of day/month/year
$date_field = date('Y-m-d',strtotime($data_ar[1] .'/'. $data_ar[0] .'/'.$data_ar[2])); //conert Day/Month/Year to Year-Month-Day
echo $date_field; // 2016-03-13
$date_field = date('Y-m-d H:i:s',strtotime($data_ar[1] .'/'. $data_ar[0] .'/'.$data_ar[2]));
echo $date_field; // 2016-03-13 00:00:00
//Then add $date_field in mysql
Subiecte similare
- implode(): Passing glue string after array is deprecated
PHP - MySQL - XML Primul mesaj
Dupa 7 ani !Ultimul mesaj
Acum, revazand o veche aplicatie cu codul Multiple Select Drop Down list cu tabel 3 coloane +1; am constatat ca datorita upgradarii...
OK ! Eu nu am inteles despre ce parametri era vorba. S-a rezolvat, multumesc pentru promptitudinea cu care mi-ai raspuns ! TOATE CELE BUNE !!! - Regex pentru adrese
Salut,Ultimul mesaj
As avea si eu nevoie de ajutor! incerc de ceva zile sa dezvolt un regex/ sau o alta solutie, sa vad daca intr-un string mai mare exista o...
Ai putea folosii o functie de localizare IP/browser, dar ar fii ceva individual, facusem eu in trecut o functie, ceva de verificare IP si blocare pe... - Proteina genetică pentru vindecarea paraliziei
Handicap Într-un nou studiu, oamenii de știință germani au restabilit capacitatea de a merge la șoareci paralizați după o leziune completă a măduvei spinării....
- Adaugare orar zilele saptamanii in baza de date
SalutUltimul mesaj
Am o baza de date cu toate locatiile
location_id | name |address |telephone | open
Si un formular prin care incarc datele in bd....
Treaba cu adaugare json in mysql e simpla, se rezuma la adaugarea unui sir care contine ghilimele duble.
Problema la tine e ca acele ghilimele sunt...