Daca ai rezolvat in cadrul site-ului tau, problemele enuntate mai sus, atunci intradevar poti sa treci la pasul urmator (dar iti reamintesc, un site degeaba este mobile responsive daca nu este indexat corect de catre motoarele de cautare. Vei stii de el doar tu si prietenii tai) respectiv dezvoltarea site-ului web astfel incat sa poata fi vizualizat si de pe dispozitive mobile.
Dar daca tu acuma te apuci de asa ceva, te instiintez, ca iti va fi greu sa realizezi un site nonresponsive intr-unul responsiv. Ca idee, dezvoltarea unui web site si pentru dispozitivele mobile incepe odata cu scrierea primelor linii de cod,aferente proiectului tau web.
Daca website-ul tau foloseste limbajele de marcare HTML5 +/si tehnologie CSS3(care transforma fisierele in desene web functionale, si prin intermediul carora majoritatea web browserelor moderne accepta aceste standarde) site-ul tau ar trebui sa fie complet functional pe fiecare dispozitiv mobil, fie el telefon, tableta etc... si tu acum nu ar mai trebui sa-i aduci modificari in acest sens. Deoarece o asemenea modificare ar necesita timp si cunostinte avansate in programare HTML+CSS. Daca ai utilizat CSS, o versiune mai mica, resp 1,2, atunci poti sa-ti rezolvi problema prin adaugarea urmatorului cod in sectiunea <head> a paginii pe care o doresti a fi mobile responsive.
Cod:
Cod: Selectaţi tot
<meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1, maximum-scale=1, minimum-scale=1″ />
Acest cod asigură faptul ca site-ul tau se redă corect pe dispozitivul de navigare. Mai mult, utilizați "@media" pentru a seta CSS pentru lățimea ecranului corespunzătoare. Acest lucru va determina modul in care site-ul tau apare pe diverse dispozitive. Un alt aspect pe care va trebui sa-l iei in considerare, cand iti construiesti website-ul sau in cazul tau cand incerci sa-l refaci receptiv pentru dispozitive mobile, sunt imaginile prezentate pe website. Daca nici aceste nu se ajusteaza conform lat/lung dispozitivului mobil tot ce ti-a mai ramas de facut acum ar fi sa introduci urmatorul cod in fisierele CSS aferente imaginilor.(pentru a pastra automat imaginea proportionala. In acest fel, nu trebuie sa-ti faci griji cu privire la distorsiunea maxima / inaltime a imaginii)
Cod:
Iti recomand, pe viitor, in momentul cand vei mai scrie cod HTML sa tii cont de faptul ca un flux de imagine automatizat (oarecum) ar putea fi folosit utilizand PHP, JavaScript și bineinteles HTML. Cu aceste platforme, serverul site-ului gestionează majoritatea lucrărilor, iar tu nu vei mai avea batai de cap, ulterior.....
Sper ca te-au ajutat toate aceste detalii tehnice, si care ar trebui sa te ajute sa intelegi modul de lucru si de compatibilitate intre website-ul tau si dispozitivul final al utilizatorului.
Ca si unelte de scriere cod, daca cumva te poate ajuta, eu folosesc Adobe Dreamweaver, Php Storm si Adobe Dreamweaver CS6. PhP Storm stie sa scrie cod HTML, CSS si Java, fiind o unealta foarte puternica si utila oricarui programator.
PS. Incepand cu versiunea CSS3 codul astfel rezultat, este prietenos cu dispozitivele mobile.
Numai bine