Pilda la a "bea natural" - 10-12-2009
Indemnand pe cineva sa nu mai bea alcool, bere, si sa nu mai fumeze, ci in schimb ar fi bine sa bea lapte si ceai ca sunt sanatoase.
Raspunde:
P - Dar si alcoolul, berea si tutunul sunt naturale.
M - Daca ai o gradina cu legume, fructe si zarzavaturi vei pune si buruieni, spini si maracini? Sau daca apar, le lasi sa creasca incontinu cat vor?
P - Nu!
M - De ce nu? Doar tot din natura sunt?
P - Fiindca cele care imi sunt bune din gradina: fructele si legumele nu vor mai creste cum trebuie, nu se mai dezvolta cum trebuie, vor fi acoperite de buruieni si nu pot ajunge la ele, ori cu greu vor da rod putin si pot ramane flamand eu si ai mei.
M - Asa e si cu alcoolul si tutunul; ele sunt daunatoare, acopera, inabuse si va dauna hranei, celor din jur si faptelor bune pentru corp si suflet, care din cauza asta vor suferi.
Despre "zeu" modern - 10-12-2009
Citeam despre inchinarea la idoli. Cum oamenii si-au facut statui reprezentarii plecerilor, cum ar fi zeul vinului, dragostei, ... si tot asa, le-au construit temple, apoi li-se inchinau, le slujeau si asta le determina, influenta si reprezenta sau defini viata.
In lumea de azi un astfel de lucru e la nivel global, dar mai rau ca inainte fiindca oamenii nu-si dau seama de acest lucru. Faptul ca omul a inventat un zeu global, caruia i-au construit mii de temple si aproape toti ii slujesc si in el isi au nadejdea vietii. Acest alt zeu inventat de om este banul, templele lui fiind bancile, si dupa cum stiti aproape toti slujesc pt. ban si pe asta se bazeaza si isi fac viata. Pe ne-simtite, la un nivel macro, e ceva evoluat zeitatilor din trecut.
E o vorba inteleapta "Cum e stapanul asa-i va fi slugii". Sluga unui stapan bun, cu suflet, o duce bine; iar sluga unui stapan rau are viata grea. In aceasta idee, cui slujesti acela-ti este stapan, iar cum lumea slujeste banului, e la fel ca sluga unui stapan fara suflet.
Dati-va seama, ganditi si singuri, un stapan fara slujitori nu mai e stapan si viata e libera.
Ceea ce se creaza cu gandul si cuvantul - 06-01-2010
Ceva exista fiindca este creat, iar la nivelul omului ceea ce face sa existe este prin gand, cuvant sau fapta. Apoi, o existenta creata tinde sa existe incontinuare prin diferite forme: sa se inmulteasca sau sa se transmita si sa evolueze.
Desi pare un concept simplu, este foarte important fiindca de multe ori creem existente negative, mai ales cu gandul si cuvantul, iar acestea odata create au o putere a lor ce urmeaza legile vietii, tinzand spre "A FI" incontinuare. De aceea trebuie sa fim atenti si constienti la ceea ce facem si vorbim, daca se poate si la ceea ce gandim. Gandul si cuvantul sunt baza si sursa tuturor creatiilor omului si daca acestea sunt pozitive si bune, si cele evoluate din ele vor fi asemenea; dar daca sunt invreun fel negative transmit si nasc asemenea.
De exemplu, cuvintele odata exprimate devin ceva existent (o forma imateriala) care are puterea ei, si e bine ca acestea sa fie cat mai mult (sau mereu) pozitive, cu elemente de bine. Astfel, in loc sa exprimam "Lupta pentru a supravetui" mai bine e "Stradueste-te sa supravetuiesti" sau, in loc de a-i spune cuiva "Nu face acel lucru" mai bine cautam o exprimare pozitiva si sa-i spunem "Mai bine faci aia", ori, inloc de "Nu e bine ceva", "E bine asa".
Conteaza spiritul celor din ceea ce spunem si gandim, caci acesta este adus la existenta. Daca totul ar fi pozitiv si bine, de la baza, care e gandul si apoi cuvantul, cele din ele vor avea acel spirit si asa va cauta sa existe.
Dupa cum e fructul in esenta lui asa va fi si ce creste din el.
- Daca vrei cu adevarat si crezi, cu convingere in suflet si gand, orice este posibil.