Salut,am inceput sa creez un script si ma cam incurc intr-un lucru.
Cum ar trebuie sa fie scrisa functia care adauga in baza de date niste randuri dupa ce este apasat un buton?
Am incercat sa creez o functie cu scriptul de adaugare in baza de date,si rezultatele sa se adauge dupa ce este apasat butonul care apela functia,dar nu am reusit.Nu stiu daca se poate face o functie ca asta dar sper sa ma lamureasca cineva.
Adaugare text in baza de date
-
Adaugare text in baza de date
MarPlo
Daca acele randuri sunt adaugate intr-o casuta de formular, butonul trebuie sa fie type="submit" .
In scriptul php se preia textul din casuta cu $_POST['nume_casuta'] , mai departe adaugi cum stii in baza de date. Vezi exemplul de la sfarsitul tutorialului PHP MySQL - INSERT INTO.
Daca acele randuri sunt intr-un tag HTML, trebuie folosit Ajax. Se preia textul din acel tag cu JavaScript, document.getElementById('id_tag').innerHTML si se transmite prin Ajax la PHP. Vezi Cursul Ajax de pe site.
In scriptul php se preia textul din casuta cu $_POST['nume_casuta'] , mai departe adaugi cum stii in baza de date. Vezi exemplul de la sfarsitul tutorialului PHP MySQL - INSERT INTO.
Daca acele randuri sunt intr-un tag HTML, trebuie folosit Ajax. Se preia textul din acel tag cu JavaScript, document.getElementById('id_tag').innerHTML si se transmite prin Ajax la PHP. Vezi Cursul Ajax de pe site.
alves
Salut,am reusit sa introduc in baza de date textul dorit cu AJAX, numai ca mai am o problema.Daca eu am mai multe randuri selectate din baza de date si vreau ca pe fiecare rand sa apara butonul cum pot face?
Deci am mai multe randuri selectate din baza de date,pe fiecare rand am Id,Nume,si as vrea ca codul de mai jos sa apara pe fiecare rand.
Am incercat in loc de 'context' sa pui id-ul fiecarui rand si nu a mers.
Deci am mai multe randuri selectate din baza de date,pe fiecare rand am Id,Nume,si as vrea ca codul de mai jos sa apara pe fiecare rand.
Cod: Selectaţi tot
<h5 style="cursor:pointer;" onclick="ajaxrequest('test_get.php', 'context')"><u>Click</u></h5>
<div id="context">Sir transmis cu Ajax la server si prelucrat cu PHP</div>
MarPlo
In codul PHP, in instructiunea care parcurge randurile selectate din baza de data adaugi:
Ca sa apara la fiecare rand, cu id-ul la Div asociat cu numele.
Cam asa ar fi:
Asta e ca exemplu, dar in codul php trebuie sa ai unele verificari, daca vrei ca la Click sa returneze ceva pt. fiecare Nume. Dar asta o lucreaza fiecare, prin teste si invatare.
<h5 style="cursor:pointer;" onclick="ajaxrequest('test_get.php', 'Nume')"><u>Click</u></h5>
<div id="Nume">DIV-ul pt Nume</div>
Cam asa ar fi:
// in locul unde se parcurg randurile
echo $row['Nume']. '<h5 style="cursor:pointer;" onclick="ajaxrequest(\'test_get.php\', \''. $row['Nume']. '\')"><u>Click</u></h5>
<div id="'. $row['Nume']. '">DIV-ul pt '. $row['Nume']. '</div>';
alves
Merge asa,multumesc pentru cod.
Subiecte similare
- Adaugare orar zilele saptamanii in baza de date
PHP - MySQL - XML Primul mesaj
SalutUltimul mesaj
Am o baza de date cu toate locatiile
location_id | name |address |telephone | open
Si un formular prin care incarc datele in bd....
Treaba cu adaugare json in mysql e simpla, se rezuma la adaugarea unui sir care contine ghilimele duble.
Problema la tine e ca acele ghilimele sunt...