Adaugare text in baza de date

Discutii despre script-uri si coduri PHP-MySQL, precum si lucru cu XML in PHP.
alves

Adaugare text in baza de date

Salut,am inceput sa creez un script si ma cam incurc intr-un lucru.
Cum ar trebuie sa fie scrisa functia care adauga in baza de date niste randuri dupa ce este apasat un buton?
Am incercat sa creez o functie cu scriptul de adaugare in baza de date,si rezultatele sa se adauge dupa ce este apasat butonul care apela functia,dar nu am reusit.Nu stiu daca se poate face o functie ca asta dar sper sa ma lamureasca cineva. :D

MarPlo Mesaje:4343
Daca acele randuri sunt adaugate intr-o casuta de formular, butonul trebuie sa fie type="submit" .
In scriptul php se preia textul din casuta cu $_POST['nume_casuta'] , mai departe adaugi cum stii in baza de date. Vezi exemplul de la sfarsitul tutorialului PHP MySQL - INSERT INTO.
Daca acele randuri sunt intr-un tag HTML, trebuie folosit Ajax. Se preia textul din acel tag cu JavaScript, document.getElementById('id_tag').innerHTML si se transmite prin Ajax la PHP. Vezi Cursul Ajax de pe site.

alves Mesaje:13
Salut,am reusit sa introduc in baza de date textul dorit cu AJAX, numai ca mai am o problema.Daca eu am mai multe randuri selectate din baza de date si vreau ca pe fiecare rand sa apara butonul cum pot face?

Deci am mai multe randuri selectate din baza de date,pe fiecare rand am Id,Nume,si as vrea ca codul de mai jos sa apara pe fiecare rand.

Cod: Selectaţi tot

<h5 style="cursor:pointer;" onclick="ajaxrequest('test_get.php', 'context')"><u>Click</u></h5>
<div id="context">Sir transmis cu Ajax la server si prelucrat cu PHP</div>

Am incercat in loc de 'context' sa pui id-ul fiecarui rand si nu a mers.

MarPlo Mesaje:4343
In codul PHP, in instructiunea care parcurge randurile selectate din baza de data adaugi:

<h5 style="cursor:pointer;" onclick="ajaxrequest('test_get.php', 'Nume')"><u>Click</u></h5>
<div id="Nume">DIV-ul pt Nume</div>
Ca sa apara la fiecare rand, cu id-ul la Div asociat cu numele.
Cam asa ar fi:

// in locul unde se parcurg randurile
echo $row['Nume']. '<h5 style="cursor:pointer;" onclick="ajaxrequest(\'test_get.php\', \''. $row['Nume']. '\')"><u>Click</u></h5>
<div id="'. $row['Nume']. '">DIV-ul pt '. $row['Nume']. '</div>'; 
Asta e ca exemplu, dar in codul php trebuie sa ai unele verificari, daca vrei ca la Click sa returneze ceva pt. fiecare Nume. Dar asta o lucreaza fiecare, prin teste si invatare.

alves Mesaje:13
Merge asa,multumesc pentru cod.

Subiecte similare