Afisare total numar utilizatori din tabel MySQL

Discutii despre script-uri si coduri PHP-MySQL, precum si lucru cu XML in PHP.
adytzul89

Afisare total numar utilizatori din tabel MySQL

Vreau sa afisez cati utilizatori am inregistrati. Deci am tabelul "utilizator" cu campuri, Vezi poza: s17.postimage.org/ne8zw1h2n/tab_utilizatori.png
Si deci cum fac cererea si array-ul. deci sa preiau id-urile si sa imi afiseze totalul .
Si daca se poate cumva, din campul diagnosticare sa imi afiseze daca a fost completat? vreau toate astea sa apara ca raport .. multumesc foarte frumos Marplo :)

MarPlo Mesaje:4343
Salut
Ca sa afli numarul total de inregistrari /randuri intr-un tabel MySQL se foloseste aceasta instructiune SQL:

Cod: Selectaţi tot

SELECT COUNT(`id`) AS totalreg FROM `nume_tabel`
- Dupa efectuarea ei, $rand['totalreg'] va contine numarul totat de randuri din "nume_tabel".

Ca sa preiei id-urile si ce coloane mai vrei, mai faci un alt Select. Daca ai mii de randuri, e indicat sa faci un fel de paginare a Selectului, folosind LIMIT (vezi prin lectiile si tutorialele din Cursul PHP-MySQL despre Select in MySQL).
Iar un instructiunea care parcurge datele selectate, ca sa afiseze datele dintr-un camp daca a fost completat, se face asa:

if(!empty($rand['coloana'])) echo $rand['coloana'];

evident Mesaje:168

$sql = mysql_query("SELECT id, diagnosticare FROM utilizator") or die(mysql_error());
	$nr= mysql_num_rows($sql);
Pentru afisarea tuturor utilizatorilor
Cat despre partea a doua nu inteleg exact ce vrei sa faci.

MarPlo Mesaje:4343
Cand se doreste aflarea doar a numarului de randuri, este indicata folosirea functiei COUNT(`o_coloana`) in comanda SQL, deoarece returneaza doar rezultatul necesar si e mai rapida decat selectarea si returnarea unui raspuns cu toate randurile (mai ales cand sunt mii de inregistrari).

Subiecte similare