array
Discutii despre script-uri si coduri PHP-MySQL, precum si lucru cu XML in PHP.
-
Komfort
array
index.php
Cod: Selectaţi tot
<?php
$totalt=count($tari);
$nr=rand(0,$totalt);
$tari=array('romania','bulgaria','albania','germania','franta','anglia','norvegia','suedia');
$capitale=array('bucuresti','sofia','tirana','brelin','paris','londra','oslo','stockholm');
echo 'care e capitala';
echo $tari[$nr]; ?>
<html>
<form method='post' action='script.php'>
<input type=text name="tara">
<input type='submit' value='calueaza' name='submit'></form>
</html>
script.php
<? php
include 'index.php';
$tara=$_REQUEST['tara'];
if($tara==$capitale[$nr])
echo 'bravo';
else echo 'esti prost';
?>
Deci ex:care e capitala bulgaruei sicand sa pun sofia sa zica ca am resuit si daca e greist sa afiseze un lat raspuns.....unde am greist:(?
nikuu2
Salut!
Cand intri pe index.php, generezi random numarul intrebarii $nr=rand(0,$totalt);. Atunci cand primesti raspunsul in script.php, generezi din nou numarul intrebarii, care va fi diferit de numarul intrebarii initiale. Raspunsul dat va fi diferit de $capitale[$nr] pentru ca $nr nu mai este acelasi .
MarPlo
Ca sa pastrezi valoarea lui "$nr" si dupa ce a dat raspunsul in formular, si sa nu fie generat iar cand e primit nraspunsul, ar btrebui sa pui conditia ca "$nr" sa fiie ales random cand nu sunt primite date din formular, tot atunci sa-l adaugi nintr-o Sesiune, iar in rest sa-l iei din sesiune.
Cam asa:
if (!$_REQUEST['tara']) {
$nr=rand(0,$totalt);
$_SESSION['nr'] = $nr;
}
else $nr = $_SESSION['nr'];
Subiecte similare
- Setare valori din array in select tag
JavaScript - jQuery - Ajax
Primul mesaj
Salut am un array cu orele de functionare
$data = array (
'0400' => '04:00 AM',
'0430' => '04:30 AM',
'0500' => '05:00 AM',
'0530'...
Ultimul mesaj
Testeaza urmatorul cod.
Daca ceva mai trebuie schimbat, incearca si tu sa modifici dupa cum stii, in functie de ce vrei sa obtii.
Open:...
- parametru din array in query cu laravel
PHP - MySQL - XML
Primul mesaj
Salutare,
din frontend primesc urmatorul array:
$arrClienti =
dupa care ii fac implode
$idClienti = preg_replace('/ /i', '', implode( , ,...
Ultimul mesaj
Dupa multe sapaturi, am ajuns la concluzia ca nu se poate rula ca parametru o matrice. Doar daca parametrul cu matricea este rulat intr-un loop....
- Indexi valorilor din array care fac suma
PHP - MySQL - XML
Primul mesaj
Salutare,
am un array cu urmatoarele numere:
arr =
si o variabila, care poate contine numere intregi de la 50 pana 750 (750 este suma...
Ultimul mesaj
Mulțumesc mult marplo, este ceea ce îmi trebuie
- implode(): Passing glue string after array is deprecated
PHP - MySQL - XML
Primul mesaj
Dupa 7 ani !
Acum, revazand o veche aplicatie cu codul Multiple Select Drop Down list cu tabel 3 coloane +1; am constatat ca datorita upgradarii...
Ultimul mesaj
OK ! Eu nu am inteles despre ce parametri era vorba. S-a rezolvat, multumesc pentru promptitudinea cu care mi-ai raspuns ! TOATE CELE BUNE !!!