Beneficiar indemnizatia de handicap

Aceasta sectiune este pentru discutii, informatii, intrebari legate de diferite discapacitati
ania64
Mesaje: 3

Beneficiar indemnizatia de handicap

buna dimineata,
va rog daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns la intrebarea mea .
poate legal sotia unui bolnav cu handicap grav(stare vegetativa 40 de ani) sa beneficieze de indemnizatia acestuia de handicap chiar daca nu a vut grija de el ba chiar l-a abandonat traind cu un alt barbat in casa sotului ei cu handicap?
va multumesc!

MarPlo Mesaje: 4343
Buna ziua,
Indemnizatia de handicap o primeste persoana cu handicap.
Daca va referiti la indemnizatia de insotitor, aceasta o primeste persoana care a fost stabilita ca insotitor de catre directia pentru persoane cu dizabilitati din regiunea unde locuiti.
Persoana cu handicap poate sa ceara un alt insotitor daca are probleme de neingrijire cu insotitorul actual, adresandu-se cum poate (prin telefon) serviciului de asistenta pentru persoane cu dizabilitati.
Prioritate au rudele de gradul 1 al persoanei respective, prin comun acord; dar poate sa ceara si un asistent social de ingrijire, angajat de serviciul de asistenta, care va veni sa-i acorde ingrijirea necesara conform contractului de munca pentru insotitor.

- Oricum, pentru a lamuri si rezolva astfel de problem adresati-va directiei de asistenta sociala din zona unde locuiti. Cred ca daca veti cauta pe internet " directia asistenta sociala Orasul-Dv " veti gasi site cu adresa si numar de telefon.

- Pe site-ul prostemcell.ro e o comunitate si forum de discutii al mai multor persoane cu dizabilitati. Puteti sa scrieti si pe acel site: Forum Pro Steam Cell.

ania64 Mesaje: 3
Buna ziua
In primul rand va multumesc pt ca a-ti raspuns .
Si da este vorba de indemnizația de handicap pe care soția o ridica după cardul bolnavului zic abuziv pt ca ea l-a abandonat si in plus si-a adus amantul in casa soțului ei .
Indemnizația de asistent personal o ia mama bolnavului care se si ocupa de acesta .

In plus sotia o da in judecata pe mama bolnavului pt a obține ea tutela bolnavului deși nu are niciun interes de a-l îngriji ci doar interes material .(pensie,apartament ,mașina,etc)
Va multumesc

MarPlo Mesaje: 4343
Nu am atributii si nici pricepere in domeniul legistic, ci doar experienta de viata si intentia de a ajuta pe cel in nevoie.
Mama care se ocupa de persoana bolnava merita tot respectul pentru daruirea si devotamentul dumneaei; si viata are grija de ea.
Tutela persoanei cu handicap o decide insasi acea persoana, daca poate comunica si are discernamant; in caz contrar se rezolva prin directia de asistenta sociala printr-o hotarare judecatoreasca.

Orice lucru material la care tanjeste omul sa-l aibe (pensie,apartament ,mașina,..) sunt multumiri trecatoare si generatoare de alte dorinte si nemultumiri; nu merita sa va zbateti pentru ele, nici sa le doriti.
Importanta este pacea si multumirea de sine, impreuna cu cel de langa noi, pentru ceea ce facem sau nu facem.

In situatia dumneavoastra, decizia tutelei apartine persoanei cu handicap, la fel si utilizarea banilor din indemnizatia pe care o primeste.
Daca banii care revin acelei persoane sunt luati impotriva dorintei lui, va putetii adresa institutiei de asistenta sociala; ei va pot spune ce sa faceti.

ania64 Mesaje: 3
Va multumesc pt raspuns !Din pacate persoana cu handicap nu are discernământ si nu poate lua decizii...este imobilizat la pat cu traheostoma,gastrostoma si poate comunica .
Va multumesc