Clădire premiată arată posibilitățile construcțiilor din pamânt

Stiri deosebite, remarcabile din diverse domenii, din intreaga lume.
MarPlo
Administratorul site-ului
Mesaje: 4343

Clădire premiată arată posibilitățile construcțiilor din pamânt

Construirea cu pamânt poate aduce în minte un adăpost simplu, dar Anandaloy, al arhitectului german Anna Heringer, arată că nu trebuie neapărat să fie asa. Proiectul arată posibilitățile de construire cu pamânt și bambus, și oferă un centru impresionant de terapie și un atelier de producție în Bangladeshul rural. A fost declarat câștigătorul Premiului Obel 2020.

Anandaloy winner of Obel Award anandaloy construction mud building

Anandaloy, care înseamnă "locul bucuriei profunde" din Bangla, măsoară o suprafață de 253 mp patrati, pe două etaje.
"Lutul nu este murdărie - este un adevărat material de construcție de înaltă calitate pe care îl puteți folosi pentru a construi structuri exacte, structuri mari de inginerie și chiar clădiri publice. Este sarcina noastră creativă să facem dintr-un material vechi ceva modern și adecvat utilizărilor, nevoilor și aspirațiilor contemporane. Clădirile cu noroi pot fi sănătoase, durabile, umane și frumoase", explică Anna Heringer.
Anandaloy este câștigătorul celui de-al doilea Premiu Obel, care este un premiu anual de arhitectură creat în 2019 care are ca scop sărbătorirea lucrărilor care "testează limitele arhitecturii caare transcende epoca în care e creata".
O ceremonie de premiere a avut loc pe 21 octombrie și, pentru eforturile sale, Heringer a primit un premiu de 100.000 EUR, plus o operă de artă a artistului argentinian Tomás Saraceno.

Subiecte similare