Nu se poate conecta la MySQL: SQLSTATE[HY000] [1049] Unknown database

Aici prezentati probleme, intrebari, sau orice subiecte legate de scripturi si tutoriale de pe site.
windows
Mesaje: 2

Nu se poate conecta la MySQL: SQLSTATE[HY000] [1049] Unknown database

Salutare, e primul meu post asa ca va rog sa fiti ingaduitori :)

Deci...cu multa vreme in urma m-am apucat de un webpage dar au aparut niste probleme si a trebuit sa las deocamdata acel "proiect" si intre timp am schimbat si windows-ul dar il salvasem undeva...
Pe vremea cand inca lucram la acest "proiect" am descarcat de aici niste scripturi si de cateva zile m-am reapucat de el doar ca acum am niste probleme la acele scripturi.

Prima problema ar fi scriptul de inregistrare logare.
Tin sa mentionez ca pe acea vreme functionau din cate imi amintesc eu...si as avea nevoie de ceva ajutor daca se poate...
Deci sa incerc sa descriu problema, acest site este pe xamp si intru in browser...localhost...totul bine pana aici doar ca in partea de sus imi arata eroarea

Cod: Selectaţi tot

...Nu se poate conecta la MySQL: SQLSTATE[HY000] [1049] Unknown database 'membri'
Vreau sa mai spun ca nici macar nu ma pot inregistra sau loga cu axceptia autentificarii cu yahoo dar nu e ca si cum as inregistra contul...si tot timpul acea eroare cu rosu este acolo...

As aprecia foarte mult ceva ajutor !! MS

MarPlo
Salut
Scriptul de inregistrare /logare de pe site are cativa ani vechime si nu a mai fost actualizat nici testat. Datorita schimbarilor din noile versiuni php e posibil sa nu mai functioneze.
Totusi, nu am inteles, problema apare la ceea ce ai salvat inainte pe calculatorul tau sau la scripturile care sunt acum pe site?

Daca e la vreun script descarcat de mult, posibil ca foloseste extensia mysql_ care a fost anulata in noile versiuni php.
Daca este la vreun script care e acum pe site, specifica la ce pagina.

windows
Problema apare la scripurile care le am deja descarcate din trecut, totusi nu e foarte mult...le-am descarcat cu 1.5 poate 2 ani in urma cel mult.
Deci ce ma sfatuiesti sa fac? Sa descarc alte scripturi acum? Si daca asta este singura solutie ma poti ajuta sa le implementez te rog?

Si alta problema careia nu ii gasesc raspuns...pot face o baza de date intr-un fisier .txt sau .php sau ceva de genu?
Adica sa nu ma complic foarte mult in mysql si altele.

MarPlo
Mesajul de eroare spune ca nu gaseste baza de date 'membri'. Deci, scriptul e setat sa lucreze cu baza de date 'membri', dar aceea nu e in serverul mysql.
Daca proiectul neterminat are 2 ani de cand a fost abandonat, indicat e sa-l refaci de la inceput cu scripturi actualizate.

Nu e mai usor sa faci si sa folosesti o baza de date in fisier text decat mysql. Ai putea folosi date salvate in fisier text, in format json; dar trebuie sa faci propriile scripturi.

- Eu ajut la probleme postate pe forum, in limita timpului si a starii. Nu ma implic la proiecte personale de site.

Subiecte similare