CoursesWeb.net - Cursuri si tutoriale Web in engleza

Postari cu informatii legate de site-ul MarPlo si puteti adauga Propuneri in legatura cu acest site si forum.
MarPlo
Administratorul site-ului
Mesaje: 4343

CoursesWeb.net - Cursuri si tutoriale Web in engleza

Pentru cei care inteleg limba engleza si vor sa invete diverse limbaje de programare legate de Web Development: PHP - MySQL, JavaScript, AJAX, ActionScript; sau: HTML, CSS, Flash; vizitati site-ul coursesweb.net.
La fiecare sectiune e o pagina de Download cu resurse in limba engleza: e-books in format PDF, cursuri si tutoriale video care pot fi descarcate.

- Sectiunea CSS are si o pagina cu un mic curs video, tutorialele pot fi vizionate direct online: CSS Online Video Course and Tutorials
- La fel si cursul JavaScript, are o pagina cu tutoriale video: JavaScript Online Video Course and Tutorials ce pot fi vizionate direct de pe site.

Sunt in general de initiere, pentru incepatori.

- Pe parcurs, daca Domnul vrea, vor fi adaugate tutoriale video online si la celelalte cursuri.

MarPlo Mesaje: 4343
Adaugare curs jQuery pe https://coursesweb.net .
Cursul contine deja 10 tutoriale jQuery in limba engleza cu explicatii si exemple pentru incepatori, efecte simple si jQuery Ajax.
Cursul e la pagina jQuery Course.

MarPlo Mesaje: 4343
Adaugare 2 script-uri PHP-MySQL in limba engleza pe coursesweb.net .
- Script users Register, Login, Online - Script pentru inregistrare si autentificare utilizatori cu pagina personala, creat cu metoda bazata pe clase si obiecte.
- Pagination Class - Script to paginate content - O clasa PHP ce poate fi utilizata pentru paginare randuri din tabel MySQL, sau date stocate intr-un Array, ori paginarea unui continut text mare.

MarPlo Mesaje: 4343
Adaugare pe CoursesWeb.net, la sectiunea de Script-uri PHP-MySQL, a unui nou script in limba engleza, imbunatatit de pe MarPlo.net.
- Script comments with pagination - adauga comentarii paginate in paginile site-ului. Foloseste PHP, MySQL si JavaScript (cu efecte jQuery).
Scriptul poate fi setat sa permita adaugarea de comentarii doar de catre utilizatori inregistrati (printr-un alt script de inregistrare /logare), trimite notificare prin e-mail cand sunt adaugate comentarii noi (daca utilizatorul selecteaza aceasta optiune), cu optiunea de dezabonare.
In comentarii poate fi adaugata o imagine (incarcata prin upload de utilizator), smiles; iar textul poate fi formatat cu Bold, Italic si Underline.

- Scriptul poate fi usor adaptat sa fie folosit in alte limbi, fiind necesara doar traducerea textelor dintr-un singur fisier.

MarPlo Mesaje: 4343
Am adaugat la pagina Script users Register, Login, Online o versiune avansata a acestui script.
- Sunt adaugate optiuni de administrare, o pagina in care pot fi afisati toti utilizatorii inregistrati (dupa nume, numar vizite, rang si alte optiuni).
- Utilizatorul poate primi in pagina personala mesaje de la alti utilizatori (cu notificare prin e-mail), si poate adauga 12 link-uri favorite.
- Administratorul poate sterge sau dezactiva (ban) utilizatorul si modifica Rangul, din pagina cu toti utilizatorii sau din fiecare pagina personala.
- Scriptul are implementata clasa PHPMailer, poate trimite email-urile printr-un cont de GMail daca functia locala mail() nu functioneaza; de asemenea foloseste efecte cu jQuery.

Mai multe detalii (in engleza) la pagina din link-ul de mai sus.

MarPlo Mesaje: 4343
JavaScript program pt calculare volume, arii si alte dimensiuni (raza, diagonala, centru de greutate) la diferite obiecte 3D: cub, prisma, butoi, sfera, con, cilindru, piramida, si altele, la pagina: Volume and Surface Area Calculator. Afiseaza si formulele matematice folosite.

MarPlo Mesaje: 4343
Script facut cu JavaScript pt calculare arie, perimetru si alte dimensiuni (raza, inaltime) la diferite forme geometrice in plan 2D: cerc, triunghi, romb, elipsa, paralelogram, si altele (in numar de 15).
Scriptul poate fi utilizat si descarcat la pagina: Area and Perimeter Calculator for 2D shapes.

MarPlo Mesaje: 4343
Doua lectii noi adaugate la Cursul PHP-MySQL de pe CoursesWeb.net, lectii despre lucrul cu elemente HTML in PHP:
- PHP getElementById and getElementsByTagName
- Working with HTML attributes in PHP

MarPlo Mesaje: 4343
O noua versiune la Script users Register, Login, Online de pe CoursesWeb.net .
Modificari:
- Autentificarea se face cu adresa de E-Mail in loc de Nume.
- Grafica formular logare si butoane cu CSS3
- Cautare utilizator dupa un anumit test in nume, sau in e-mail (pentru Admin).
Adaugare optiune autentificare prin cont Facebook, Yahoo si Google.
La pagina cu toti utilizatorii e afisat si tabel separat cu utilizatori autentificati cu Facebook, Yahoo si Google, salvati in tabele separate in MySQL.

MarPlo Mesaje: 4343
Un nou script adaugat la sectiunea de Scripturi din Cursul JavaScript de pe site-ul CoursesWeb.net.
Un script de Trivia in care testele (inrebari si raspunsuri) sunt retinute in fisier extern, in format XML sau JSON.
Jocul are 2 Nivele, si mai multe moduri de joc. Se pot adauga usor intrebari si raspunsuri, precum si mai multe categorii.
- Pentru a vedea si descarca script-ul, clic: JavaScript Trivia Game .

MarPlo Mesaje: 4343
Cu acest script (in limba engleza): Multi-Level Menu Creator se poat crea Meniuri HTML cu mai multe nivele (categorii, sub-categorii) ce poate fi apoi inclus in pagini ".html" si ".php".
Codul cu structura si datele meniului pot fi salvate in fisier text pe server si in baza de date MySQL.
Codul salvat poate fi incarcat si modificat: Adaugare, Modificare, Stergere liste in meniu.

MarPlo Mesaje: 4343
Acest script: Multiple Drop-Down Select Lists Creator , creat cu JavaScript si PHP, poate fi utilizat pentru a crea Liste <select> pe mai multe nivele.
Datele pentru optiunile din listele <select> sunt definite intr-o pagina de administrare, si pot fi salvate in fisier TXT pe server sau in baza de date MySQL.
Script-ul genereaza si afiseaza codul necesar pentru a include listele <select> in pagina web.

Subiecte similare