Cum trimit datele din formular la e-mail
Discutii despre script-uri si coduri PHP-MySQL, precum si lucru cu XML in PHP.
-
Liaf
Cum trimit datele din formular la e-mail
Nu inteleg nimic. Il pun pe ftp , modific :
Cod: Selectaţi tot
$to = 'destinatar@mail.com'; // Adresa de mail a destinatarului
$nume = 'Numele_Expeditorului';
$subiect = 'Un subiect pt. e-mail';
Apoi astea de unde le modific?:
Cod: Selectaţi tot
$from = 'expeditor@adresa.mail'; // Adresa de e-mail a expeditorului
$mesaj = '<h3>Mesajul transmis</h3><div style="color:blue;">Poate contine <b>tags HTML</b>,<br />
Si stiluri CSS adaugate in interiorul acestora, cu style="..."</div>.';
+ ca userii vor avea mereu mail-uri diferite nu va fi acelasi e-mail.
+ ca mesajul nu este ceea ce imi trebuie mie si daca adaug atributele alea din pagina html imi va trimite un mesaj cu acele atribute ....
Acelasi lucru este valabil si pentru celalalt cod cu fisiere.
MarPlo
Daca ai sti sa lucrezi cu $_POST ( si $_GET) si preluare date din formulare, ai sti si sa preiei in PHP adresa si mesajul dintr-un formular. Deci, incearca sa inveti intai astea, din lectiile PHP de pe site, apoi cum se trimite email.
La primul raspuns din acest subiect ai primit link catre pagina unde sunt explicate aceste lucruri (cu $_POST si formular). Nu are rost sa fie repetate aici, revezi acele tutoriale si exemplele din ele; daca intelegi, bine.
Liaf
Asta am inteles in primul post.
Ideea este ca eu vreau ca toate fisierele php sa fie in public_html/website/comenzi.
Si fiind un site, formularele de comanda sa fie intr-un articol (care se va scrie din administration panel) nu sa fie o pagina personalizata html care sa o pun langa php in public_html/website/comenzi, pentru ca atunci aspectul acestei pagini nu va fi la fel ca cel al site-ului, care este destul de complex.
Nu stiu daca am fost destul de bine inteles.
MarPlo
Poti sa adaugi la "action" in <form> calea relativa in functie de adresa paginii unde e adaugat formularul. De exemplu, daca pagina e direct in "public_html/", ar veni:
action="website/comenzi/nume_fisier.php"
Daca adresa paginii e intr-un director, de exemplu in "public_html/articole/", ar merge asa:
action="../website/comenzi/nume_fisier.php"
Sau adresa absoluta, cu "http://..." la "action", asta functioneaza indiferent unde e pagina cu formularul.
- Poti sa testezi diferite variante ca sa vezi care merge, sau pe net se poate gasi explicatii mai amanuntite despre "adresa relativa si absoluta in web site".
Liaf
Dar acel script nu face decat sa prelucreze datele , nu scrie ca le si trimite la un e-mail ori eu asta imi doresc
MarPlo
Poti sa iei acest
Script formular de contact si sa-l modifici /adaptezi dupa cum stii.
In cele dn urma, poti studia lectiile de la inceput ca sa cunosti cum trebuie PHP, vezi documentatie la functia mail() de pe site-ul php.net:
php.net/manual/ro/function.mail.php
Si iti faci tu propriul script de trimitere email cu date din formular.
Liaf
Mare ajutor in acest topic.
Ma dau batut. Nu toata lumea sta acasa si umbla pe forumuri... altii mai au si viata personala si unii mai si muncesc...
Decat sa stau acum sa invat php care ma ajuta sa intru la o toaleta publica pe viitor mai bine o las balta.
Am gasit un plugin pentru joomla care face formele automat si mult mai bine.
Subiecte similare
- Eroare la un formular cu PHP
PHP - MySQL - XML
Primul mesaj
Salut. Am si eu o problema. In primul rand nu stiu daca am postat unde trebuie si am cautat pe forum ceva asemanator cu problema mea insa nu am...
Ultimul mesaj
Am rezolvat. Multumesc oricum pentru timpul acordat. Am folosit phpmailer pt ca cei de unde am webhostul asa lucreaza. Multumesc inca o data !
- Formular de contact cu upload imagini
Scripturi de pe site
Primul mesaj
Salutare si la multi ani!
Revin cu o intrebare pentru scriptul formular de contact, de la pagina: marplo.net/php-mysql/formular_contact
Este...
Ultimul mesaj
M-am uitat pe codul din formularul de contact.
Am decis sa nu ma complic cu asa multe adaugari si verificari in acel script.