Curatare string in JavaScript pentru caractere alfanumerice
Discutii si intrebari legate de scripturi si functii JavaScript, jQuery si Ajax, cod JavaScript in general.
-
Stefan
Curatare string in JavaScript pentru caractere alfanumerice
Salut, cum as putea curata un string ca apoi sa ramana doar caracterele alfanumerice? Am vazut cateva exemple dar nu stiu de ce nu functioneaza
Cod: Selectaţi tot
var cod = $('#cod').val();
cod.replace(/^[a-z0-9]+$/i,'')
MarPlo
Salut,
Vezi codul din urmatorul exemplu:
Cod: Selectaţi tot
var cod ='asc-_123 fg}/#@ MarPlo';
cod = cod.replace(/[^a-z0-9]/gi,'');
//test
alert(cod); // asc123fgMarPlo
Subiecte similare
-
implode(): Passing glue string after array is deprecated
PHP - MySQL - XML
Primul mesaj
Dupa 7 ani !
Acum, revazand o veche aplicatie cu codul Multiple Select Drop Down list cu tabel 3 coloane +1; am constatat ca datorita upgradarii...
Ultimul mesaj
OK ! Eu nu am inteles despre ce parametri era vorba. S-a rezolvat, multumesc pentru promptitudinea cu care mi-ai raspuns ! TOATE CELE BUNE !!!
-
Inversare caractere adăugate într-un câmp de text
JavaScript - jQuery - Ajax
Primul mesaj
Am urmatorul cod html si JavaScript. O caseta de text input si un button.
<input type='text' id='backwards-input'>
<button...
Ultimul mesaj
Testeaza si studiaza urmatorul cod:
<input type='text' id='backwards-input'>
<button id='backwards-button'>Button</button>...
-
Caseta input doar cu cifre si limitare numar caractere
HTML - XHTML - CSS
Primul mesaj
Salutare am de modificat un formular de contact care nu mai primeste cifre si doar litere; si nu stiu unde am gresit. eu doresc doar cifre si nu...
Ultimul mesaj
Gata, a mers acum. Mersi mult!
-
Regex pentru adrese
PHP - MySQL - XML
Primul mesaj
Salut,
As avea si eu nevoie de ajutor! incerc de ceva zile sa dezvolt un regex/ sau o alta solutie, sa vad daca intr-un string mai mare exista o...
Ultimul mesaj
Ai putea folosii o functie de localizare IP/browser, dar ar fii ceva individual, facusem eu in trecut o functie, ceva de verificare IP si blocare pe...
-
Premiul Nobel pentru chimie din 2020
Stiri Deosebite
Cercetătoarele Emmanuelle Charpentier şi Jennifer A. Doudna au fost recompensate cu premiul Nobel pentru chimie pe anul 2020, anunţ făcut de Academia...
-
Trenuri cu hidrogen pentru pasageri în Austria
Stiri Deosebite
Viena începe un nou capitol în transportul feroviar de pasageri. Până la sfârșitul lunii noiembrie, un tren cu hidrogen va transporta pasageri pentru...