Divina Vindecare

Ce este Spiritualitatea? Daca e mai presus de cuvinte, cuvintele nu o pot arata, ci doar indica directia.
Pentru a sti, cel mai bine "gustati" si aflati; intreband, raspunzand, citind /cercetand; oricare ar fi modalitatea, nu conteaza.
MarPlo
Administratorul site-ului
Mesaje: 4343

Divina Vindecare

Titlul original al acesti carti in limba engleza este: The Good News Is Better than you think, de David Clayton.
- Am inteles-o ca fiind o carte despre religia crestina si Vindecarea Spirituala prin Cristos; a ceva care in Adevar nu poate si nu este vreodata bolnav.

- Cuprins:
Introducere
Intelegand pacatul si neprihanirea
  • Natura pacatului
    Natura neprihanirii
Nu imitare; substituire
  • Cei doi Adami
Realitatea:  viaţa  lui  Hristos  în  noi
  • Spiritul omenesc
    Spiritul lui Dumnezeu
    Viața în Hristos
Revelaţia  lui  Dumnezeu
  • Cu fața descoperită
Natura lui Hristos
  • De ce nu a păcătuit Isus niciodată?
    Deplin uman; deplin divin
Înțelegând  planul
  • De ce a trebuit să moară păcătosul?
    De ce a trebuit să moară Isus?
Blestemul  rupt
  • Ce este un blestem?
    Blestemul legii
    Hristos făcut blestem
Simbol  și  realitate
  • Creștinul și legea
    Cele două legăminte
    De ce Vechiul Legământ?
    Legea Spiritului
    Cunoașterea binelui și răului
    Simbol versus realitate
    Iertare și dreptate
Locul  credinței
  • Neprihănire prin credință
    Arta de a umbla pe apă
Locul  predării
  • Predarea
    Însemnătatea crucii
    Rolul Cuvântului
Sfințirea
  • Lucrarea unei vieți
    Odihna care rămâne
Epilog
Informații utile
- Din Introducere:
Sistemele religioase în genere au susținut că problema constă în ceea ce face omul, în faptele sau acțiunile sale greșite. Soluția? Diverse seturi de reguli și porunci care promiteau nemurirea celui de reușea să le respecte întocmai și aspre pedepse din partea divinității pentru aceia care nu le acceptau.
Evreii cred și astăzi că dacă vreunul dintre ei reușește să păzească măcar un Sabat fără greșeală, Mesia ar veni imediat (Shemot Rabba 25:121; Yerushalmi, Ta’anit 1:10). Sistemul acesta a generat ideea aproape omniprezentă și în societatea noastră, că cel ce face mai mult, cel ce jertfește pentru Dumnezeu cantități mai mari, va fi cu atât mai mult binecuvântat.
Sistemele filozofice pe de altă parte, au susținut că problema constă nu în ceea ce face omul, ci în ceea ce gândește. Soluția? Diverse căi de "schimbare a mentalității", de "gândire pozitivă" dezvoltate îndeosebi în orient și ulterior în apus prin psihologia modernă. Acest sistem afirmă că soluția la problema omului se găsește de fapt înlăuntrul său, spiritul acestuia fiind locul de sălășluire a lui Dumnezeu. Fiecare trebuie așadar să "activeze" sinele pozitiv lăuntric prin diverse căi și mijloace pentru a parcurge succesiv nivelele superioare până la nemurire.
Unul dintre produsele acestui "Homo sapiens" ("omul inteligent"), este omul modern care, vrăjit parcă de avântul fără precedent al
științei din istoria cunoscută, s-a lăsat amorțit de o hilară versiune ateistă care-i promite nemurirea prin tehnologie. Soluția aceasta îl
îndeamnă să-și trăiască viața într-o completă uitare, urmărind satisfacerea nelimitată a propriilor impulsuri și pasiuni, cu promisiunea că într-o zi va primi pilula minune care-i va oferi eternitatea. În felul acesta am "evoluat" la a adăuga al treilea gen pe certificatele de naștere.
Acesta este motivul pentru care Dumnezeu îi întinde omului mâna Sa și-i propune o vindecare divină, una care nu numai că nu depinde de eforturile și capacitățile omului, dar care nici măcar nu-l implică cu nimic în realizarea ei. Creștinismul aduce omului singura și adevărata Soluție la această problemă fundamentală, unicul remediu pentru această boală ereditară, și pentru că natura bolii transcende tărâmul naturalului, și soluția este una supra-naturală.
Departe de a pretinde o descriere completă și desăvârșită a acestei unice și ultime șanse, cartea "Divina Vindecare" conține noțiunile fundamentale pentru înțelegerea problemei umane pe de o parte, și a vindecării divine pe de altă parte. Oricine se va apleca cu atenție asupra acestei lucrări, nu va mai privi niciodată viața ca înainte și, sper,
va experimenta divina vindecare în propria-i viață și în propriul cămin.
- Cartea:

Sau o puteti descarca de aici:

- Din Epilog:
Vestea cea bună nu poate fi niciodată expusă într-o singură carte. Așa cum spun versurile:
  • Cu apa mării de am scrie
    Iubirea Lui pe ceru-întins,
    Şi orice om de-ar vrea să fie
    Un scrib pe-al slavei necuprins,
    Şi tot n-ar fi destul să scrii,
    Căci mările-ar seca;
    Din veşnicii în veşnicii
    Se întinde dragostea.
Da, este adevărat! Când vom fi făcut tot ceea ce am putut mai bine pentru a povesti minunata istorie, vor mai rămâne însă mii de aspecte ale ei pe care încă nu le vom fi atins. În fiecare zi învățăm mai mult despre adâncimile și înălțimile dragostei lui Dumnezeu. Dacă am încerca să scriem o carte care să cuprindă totul, nu o vom putea finaliza niciodată.
Dar aici am încercat să atingem unele dintre principalele aspecte ale marelui plan de mântuire; ne-am străduit să oferim licăriri ale dragostei lui Dumnezeu și ale celui mai mare Dar pe care L-a oferit în Fiul Său. Este speranța noastră că pe măsură ce ai citit, Dumnezeu a devenit mai real pentru tine și, de asemenea, mai atrăgător. Este rugăciunea noastră ca unele dintre ideile greșite despre Dumnezeu care i-au determinat pe oameni să le fie frică de El, să fi fost spulberate și ca în sufletul tău să se fi născut o dorință de a-L cunoaște și de a-L iubi din toată inima.
Ai ajuns să înțelegi cât de mult te iubește Dumnezeu? Ai început să apreciezi adevărul că în Isus Hristos, Dumnezeu te-a împăcat pe deplin cu Sine? Ai înțeles că în Isus ești deja îndreptățit pentru fiecare binecuvântare pe care Dumnezeu o are de dat? Cunoști acum adevărul că păcatele și căderile tale nu mai constituie un obstacol între tine și Dumnezeu? Înțelegi adevărul că în Hristos ai puterea și motivația de a birui tot păcatul și de a trăi o viață curată și plină de putere? Dacă în urma lecturării acestei cărți ai ajuns să înțelegi aceste
adevăruri, atunci ea și-a atins scopul. De acum înainte nu vei mai trăi ca o persoană oarecare. În Hristos ești un copil al lui Dumnezeu și viața obișnuită nu mai este pentru tine. Ai văzut slava lui Dumnezeu iar lumea nu te va mai atrage niciodată.
Fie ca binecuvântările care-ți aparțin în Hristos să fie împărtășite lumii întregi pe măsură ce vei trăi adevărurile pe care le-ai învățat din această carte!