file_put_contents nu merge pe server

Discutii despre script-uri si coduri PHP-MySQL, precum si lucru cu XML in PHP.
andras
Mesaje: 430

file_put_contents nu merge pe server

Salut,
Problema simpla (aparent): am intructiunea file_put_contents('html/prezentare.html', $cont) intr-un fisier apelat cu ajax in care $cont este transmis ca parametru din JS prin ajax, merge bine pe local dar nu merge pe server, desi folderul html de pe server are 0777. Care poate fi cauza? Pe server am acum PHP 5.6.16. Functia ajax imi arata ca a preluat sirul din $cont, doar ca nu-l scrie in fisierul prezentare.html. Multumesc.

MarPlo
Salut
Daca file_put_contents() nu merge, ar trebui sa returneze o eroare.
Adauga acest cod la inceputul fisierului php, ca sa semnaleze orice eroare:

Cod: Selectaţi tot

ini_set('display_errors',1);
error_reporting(E_ALL); 
Aplica si un: echo $cont; sa vezi daca acea variabila contine ceva, iar in JS verifica cu alert() raspunul de la server.

andras
Am verificat, cauza pentru care n-a mers a fost ca trebuia dat chmod 0777 si la fisierul prezentare.html, nu a fost suficient sa dau chmod 0777 dor la folderul html. Eu credeam ca e suficint doar la folder. Asta e valabil in toate cazurile in care suprascriu un fisier? Multumesc.

MarPlo
Daca acel fisier e creat de la inceput cu php, normal php poate sa-l rescrie. E necesar sa setezi chmod 0777 la fisierele care vrei sa fie rescrise dar nu au fost create cu un script din php ci copiate /upload-ate pe server.

andras
E clar, la mine au fost copiate direct pe server. In acest caz le voi sterge si le voi genera cu script php. E mai bine asa. Multumesc!

Subiecte similare