Fisier html redenumit cu extensia php

Coduri intrebari, probleme legate de HTML, XHTML si CSS
vali911

Fisier html redenumit cu extensia php

daca am un fisier xxx.html care are si javascript in el si il redenumesc cu xxx.php,
va rula pe server? sau tot pe browserul userului

claUdiu Mesaje:313
Din cate stiu eu, fiecare limbaj de programare ruleaza acolo unde ii este locul :).
Se spune ca...."omul tot invata in viata". Dar...Totusi...Trebie sa ne oprim undeva, nu?

trif Mesaje:500
salut, daca ii schimbi extensia din html in php trebuie sa merga si javascript-ul, fara nici o problema. pagina php va rula pe server cu ajutorul browser-ului. daca pagina php nu este pe server atunci nu iti va functiona ci iti va da niste mesaje (deschidere, salvare, inchidere) la infinit. paginile html functioneaza si fara server (adica acel localhost). daca nu ai inteles posteaza ce nu ai inteles. cu stima trif
M-am hotarat!
De ce sa fiu trist?
Oricum nu intereseaza pe nimeni...!
Mai bine sunt fericit si ii enervez pe toti cu fericirea mea!
http://www.cantaricrestine.ro
---> cu stima Trif

vali911 Mesaje:7
adica daca in pagina xxx.html devenita xxx.php am adunarea a=a+7,
cine face acum aceasta adunare? procesorul server-ului sau cel al userului?
pentru ca inainte cand era xxx.html cred k sigur facea browser-ul,deci procesorul userului.
precizez k e vorba de host,nu de server local, si automat toate fisierele sunt acolo

MarPlo Mesaje:4343
Salut
Codurile HTML /CSS /JavaScript sunt procesate de browser pe partea de client. Pe server e prelucrat codul /operatiile PHP.
Daca pagina are extensia php, serverul evalueaza codul, daca gaseste cod PHP il proceseaza (executa instructiunile php), iar ceea ce este (sau rezulta din php) html /css /javascript e adaugat in pagina asa cum e si va fi prelucrat de browser.
Daca adunarea a=a+7 e in codul JavaScript, va fi efectuata in browser-ul vizitatorului, Daca e in codul scriptului php, cu sintaxa acestuia, intre <?php .. ?>, $a=$a+7; va fi efectuat pe server.

Subiecte similare