formular + Mysql ajutor
-
formular + Mysql ajutor
deci intr-un formular folosesc un camp de tip " select " care contine mai multe orase .. as dori sa stiu cum fac sa inregistrez in baza de date , elementul selectat in formular ...
claUdiu
pai e simplu la select ii dai un nume ex: <select name="nume"> si dupaia fki si la option un value de ex: <option value="ceva de selectat">ceva de selectat</option> si dupaia in fisierul care primeste datele fki : $optiune=$_POST['nume']; nume vinde de la numele facut in <select name="nume"> si dupaia fki conn la db + adaugare in db si adaugi optiunea $optiune si e gata;)
Sper ca ai inteles
Sper ca ai inteles
Se spune ca...."omul tot invata in viata". Dar...Totusi...Trebie sa ne oprim undeva, nu?
MarPlo
Corectare, la campurile <option> se adauga atributul value="valoare_camp" (fara name="").
Atributul "name" se atauga doar in tag-ul <select> ce contine acele campuri <option>.
Vezi si tutorialul: Preluare date din formular si adaugare in baza de date MySQL
Atributul "name" se atauga doar in tag-ul <select> ce contine acele campuri <option>.
Vezi si tutorialul: Preluare date din formular si adaugare in baza de date MySQL
Wayn3
multam fain .. am inteles .. stiam ceva de genul asta dar nu eram sigur ca functioneaza .. asa ca am vrut sa ma asigur ... mai am o intrebare
daca eu am un tabel in db cu obtiunea selectata de mai sus .. de exemplu obtiune: botosani ... vreau sa fac un meniu de cautare in care sa caute doar liniile din db ce contin orasul botosani
daca eu am un tabel in db cu obtiunea selectata de mai sus .. de exemplu obtiune: botosani ... vreau sa fac un meniu de cautare in care sa caute doar liniile din db ce contin orasul botosani
MarPlo
Cam asa:
Cod: Selectaţi tot
$oras = 'botosani';
$sql = "SELECT * FROM `nume_tabel` WHERE `col_orase`='$oras'";
// ...
Wayn3
si apoi cu alte variabile pot extrage celelalte date din tabel presupun .. nu ?
MarPlo
Presupune - incearca - te convingi
Subiecte similare
- Eroare la un formular cu PHP
PHP - MySQL - XML Primul mesaj
Salut. Am si eu o problema. In primul rand nu stiu daca am postat unde trebuie si am cautat pe forum ceva asemanator cu problema mea insa nu am...Ultimul mesaj
Am rezolvat. Multumesc oricum pentru timpul acordat. Am folosit phpmailer pt ca cei de unde am webhostul asa lucreaza. Multumesc inca o data ! - Formular de contact cu upload imagini
Scripturi de pe site Primul mesaj
Salutare si la multi ani!Ultimul mesaj
Revin cu o intrebare pentru scriptul formular de contact, de la pagina: marplo.net/php-mysql/formular_contact
Este...
M-am uitat pe codul din formularul de contact.
Am decis sa nu ma complic cu asa multe adaugari si verificari in acel script.