- Puteti citi si descarca aceasta carte la pagina de la link-ul: marplo.net/blog/intelepciune-minut
Cateva povestioare din carte
Autonomie
Invatatorului nu parea sa-i pese prea mult de ceea ce credeau altii despre el. Cand elevii l-au întrebat cum a reusit sa atinga acest grad de libertate interioara, el a ras si le-a raspuns:
- Pana la varsta de 20 de ani nu mi-a pasat de ceea ce credeau oamenii despre mine. Dupa varsta de 20 de ani, am devenit extrem de preocupat de ceea ce gandesc vecinii despre mine. Pe la varsta de 50 de ani, mi-am dat seama ca acestia nu se gandesc aproape deloc la mine.
Invatatorului nu parea sa-i pese prea mult de ceea ce credeau altii despre el. Cand elevii l-au întrebat cum a reusit sa atinga acest grad de libertate interioara, el a ras si le-a raspuns:
- Pana la varsta de 20 de ani nu mi-a pasat de ceea ce credeau oamenii despre mine. Dupa varsta de 20 de ani, am devenit extrem de preocupat de ceea ce gandesc vecinii despre mine. Pe la varsta de 50 de ani, mi-am dat seama ca acestia nu se gandesc aproape deloc la mine.
Altruism
Un om de afaceri s-a adresat odata Maestrului:
- Ce profesie ai?
- Nici una, i-a raspuns detasat Maestrul.
- Ha, ha. Asta nu inseamna lene?
- Pai, nu. De regula, lenea este viciul oamenilor cu afaceri sau servici.
Mai tarziu, Maestrul le-a spus discipolilor:
- Nu faceti nimic, si toate lucrurile se vor face prin voi. A nu face nimic presupune un mare efort. Incercati.
Un om de afaceri s-a adresat odata Maestrului:
- Ce profesie ai?
- Nici una, i-a raspuns detasat Maestrul.
- Ha, ha. Asta nu inseamna lene?
- Pai, nu. De regula, lenea este viciul oamenilor cu afaceri sau servici.
Mai tarziu, Maestrul le-a spus discipolilor:
- Nu faceti nimic, si toate lucrurile se vor face prin voi. A nu face nimic presupune un mare efort. Incercati.
Iubire
Un cuplu de tineri casatoriti a intrebat pe un staret:
- Ce trebuie sa facem pentru ca iubirea noastra sa dureze o vesnicie?
- Sa iubiti împreuna toate celelalte lucruri.
Un cuplu de tineri casatoriti a intrebat pe un staret:
- Ce trebuie sa facem pentru ca iubirea noastra sa dureze o vesnicie?
- Sa iubiti împreuna toate celelalte lucruri.