Intrebare crawler

Discutii despre script-uri si coduri PHP-MySQL, precum si lucru cu XML in PHP.
claUdiu

Intrebare crawler

Am si eu o intrebare:

As vrea sa fac un "mini motor de cautare" in db dar am o intrebare cum se poate face acest "crawler" sau "spider" care cauta pe alte siteuri si introduce in db keywords, descrierea siteului, titlu si link spre el??Adika cum face google. Se poate fke asa cv, dak da cum??Am cautat pe internet dar nam gasit nimic despre assa ceva, daka ma puteati ajuta pls help :?
Se spune ca...."omul tot invata in viata". Dar...Totusi...Trebie sa ne oprim undeva, nu?

MarPlo Mesaje:4343
Ideea ar fi urmatoarea:
Incepi cu adresa unui site, preiei codul din el, extragi cuvintele din meta-tags si link-urile din pagina, apoi preiei pagina de la fiecare link, iei de la fiecare cuvintele cheie si link-urilee din ele si tot asa urmaresti fiecare link din paginile din link-ul gasit anterior.
De pus in practica e mai dificil. Trebuie lucrat cu "cURL" si expresii regulate.

claUdiu Mesaje:313
Da cam asa as vrea si eu sa fac, pot gasi pe net tutorial despre??sau cv cum se fke (exemple) Sau eu as vrea cv mai usor. Un script care sa scoata dintrun site tagurile, descrierea, etc si sa nu se mai duca pe alte siteuri doar la siteurile care le pun eu. Pentru asa ceva as gasi un tutorial pe net???pls help
Se spune ca...."omul tot invata in viata". Dar...Totusi...Trebie sa ne oprim undeva, nu?

MarPlo Mesaje:4343
Personal nu stiu exact unde ar fi un tutorial pt. asa ceva.
Ramane sa cauti dupa cuvintele "php crawler tutorial", si atunci vei sti daca poti sa gasesti sau nu.