intrebare css: care e diferentra dintre id si class ?
-
intrebare css: care e diferentra dintre id si class ?
care e diferentra dintre id si class ?
RADIO Club http://radio-klub.info" target="_blank
MarPlo
ID-ul trebuie sa fie unic intr-o pagina web, adica doar un singur tag poate avea acel ID.
In HTML se adauga cu atributul id :
- Apoi, in codul CSS se face referire la el folosind semnul diez # :
Class se adauga in tag-urile HTML cu atributul class .
Principala diferenta dintre class si id e aceea ca acelasi nume de clasa se poate adauga in mai multe tag-uri:
- Iar in codul CSS se face referire la o clasa folosind caracterul punct . :
In HTML se adauga cu atributul id :
Cod: Selectaţi tot
<tag id="un_id">
<tag id="alt_id">
#un_id {
proprietati-css;
}
Principala diferenta dintre class si id e aceea ca acelasi nume de clasa se poate adauga in mai multe tag-uri:
<tag class="aceeasi_clasa">
<tag class="aceeasi_clasa">
.aceeasi_clasa {
proprietati-css;
}
bvlucretiu
Buna!
Eu am atribuit acelasi "id" mai multor etichete html si functioneaza exact ca si "class".
Sau ideea cu "id" este doar pentru a sti cui se adreseaza stilul ca sa il poti mai usor identifica sau care este explicatia?
Va multumesc!
Eu am atribuit acelasi "id" mai multor etichete html si functioneaza exact ca si "class".
Sau ideea cu "id" este doar pentru a sti cui se adreseaza stilul ca sa il poti mai usor identifica sau care este explicatia?
Va multumesc!
MarPlo
ID-ul se foloseste pt. un singur element ca sa poti aplica anumite proprietati doar aceluia.
ID-ul e util si in JavaScript, cand se lucreaza cu un anumit element, si astfel id-ul reprezinta numele lui de identificare, unic fata de restul elementelor.
De aceea, cand vrei sa aplici proprietati numai la un anume element se foloseste ID, iar pt. mai multe CLASS , ca sa beneficiezi de oricare varianta cand e necesara.
ID-ul e util si in JavaScript, cand se lucreaza cu un anumit element, si astfel id-ul reprezinta numele lui de identificare, unic fata de restul elementelor.
De aceea, cand vrei sa aplici proprietati numai la un anume element se foloseste ID, iar pt. mai multe CLASS , ca sa beneficiezi de oricare varianta cand e necesara.
Subiecte similare
- Indexi valorilor din array care fac suma
PHP - MySQL - XML Primul mesaj
Salutare,Ultimul mesaj
am un array cu urmatoarele numere:
arr =
si o variabila, care poate contine numere intregi de la 50 pana 750 (750 este suma...
Mulțumesc mult marplo, este ceea ce îmi trebuie - Trei lucruri tampite care s-au intamplat la o gradina zoologica.
Divertisment si Jocuri Stef va prezinta un articol despre trei evenimente chiar tampite care s-au intamplat la diferite gradini zoologice.
Ui3E3aPtqTc