Intrebari laravel

Discutii despre script-uri si coduri PHP-MySQL, precum si lucru cu XML in PHP.
ionut
Mesaje: 25

Intrebari laravel

Salut,

Am doua intrebari / nelamuriri legate de laravel, daca e cineva cu mai multa experienta sa ma ajute cu o opinie.

1. Am modelul Student si controllerul StudentController, daca vreau o metoda getAllStudents() unde este recomandat sa creez aceasta metoda, in model, controller sau in alta parte?

2. Am creat 3 proiecte cu laravel si acum trebuie sa le mut de pe domeniile pe care au fost create pe alte domenii, care ar fi pasii de urmat, inafara de starile care trebuie facute serverelor, ce ar trebui sa modific la setarile proiectelor? Sau functioneaza fara nici o modificare si e de ajuns un copy paste?

Multumesc!

MarPlo
1. In general Controller e un instrument care primeste cereri si returneaza raspunsul. Daca metoda pe care vrei sa o creezi are un caracter general pentru model cu mult cod in care se folosesc si alte metode creaz-o in model. Daca e o metoda simpla raportata direct la acel controller, si care nu va fi necesara in alta parte, creaz-o in controller.

2. La intrebarea doi nu am experienta, nu am folosit proiect laravel de pe un server pe altu. Poate va adauga raspuns cineva mai cu experienta.

ionut
Multumesc, si mie mi se pare logic sa fie creata in model dar nu eram sigur si aveam nevoie de confirmare, cat despre a doua problema am intrebat pentru ca am mutat un proiect dintr-un folder in altul in xamp pe localhost si nu mai functiona, probabil la domenii e mai complexa de atat, ma gandesc ca in momentul instalarii se creeaza niste setari/dependinte care trebuie adapdate pentru noul server.

O sa incerc saptamana aceasta si revin cu un mesaj.

misat
Cu mai mult timp in urma am modifcat un priect in laravel de pe un hosting pe altul si nu am intilnit vreo problema. Este suficient sa copii sursele si sa creezi (sau importarti) baza de date, ar trebui sa functioneze. Poate fi nevoie sa setezi drepturi de scriere pentru mapa storage.

andras
Se pot copia sursele de pe un server pe altul cu exceptia fisierului .env pe care trebuie sa-l configurezi pe noul server. Ca drepturi de acces (server Linux) poti folosi 0644 pentru fisiere si 0755 pentru foldere.

ionut
Intre timp am rezolvat, nu a trebuit facut nimic special, copy paste si modificarile necesare in in .env

Subiecte similare