Am o intrebare (sau mai multe):
Care este diferenta intre $myarray=[] si $myarray=array()? Unde se pot vedea variantele in detaliu?
Cind se foloseste adaugarea de item in array cu operatorul += sau cu operatorul = sau cu functia array_push() sau cu alta instructiune?
Multumesc
Intrebari operatori si functii php array
-
Intrebari operatori si functii php array
MarPlo
1. Definirea unei variabile tip array cu paranteze patrate [] face acelasi lucru ca si sintaxa array() (metoda mai veche), ca actiune nu e vreo diferenta; s-a adaugat in php de la versiunea 5.4, ca sa fie in concordanta cu sintaxa altor limbaje de programare (JavaScript, formatul JSON, etc.), pt. a fi un cod mai simplu si mai usor de acomodat cu php pt. cei care stiu deja alt limbaj de programare.
2. Operatorul "+=" pt. array adauga in primul array elementele din alt array care nu se afla ca si CHEI /INDEXI in primul array.
3. Operatorul egal "=" se foloseste pt. a modifica un array, sau pt. a adauga un alt element la sfarsit, in ordinea cheilor.
4. Functia array_push() e utila cand vrei sa adaugi doua sau mai multe elemente simultan la sfarsitul unui array, in ordinea cheilor.
- Mai multe informatii se gasesc pe internet la cautare: "php array", "php array operators" si "php array functions".
Cod: Selectaţi tot
$arr = array(1, 2, 'abc'); //old syntax
$arr =[1, 2, 'abc']; //for php 5.4+
$ar =[2, 'k'=>4];
$ar2 =[3, 4, 8, 'k'=>'xy'];
$ar +=$ar2;
//check: Will not add 3 and 'xy' from $ar2 because the keys 0 and 'k' exist in $ar
var_export($ar); // [0=>2, 'k'=>4, 1=>4, 2=>8]
$ar =[2, 'k'=>4];
//re-defines the $ar
$ar =[3, 4];
//change the value of item with key 0
$ar[0] =8;
//add new element onto the end of $ar
$ar[] =18;
//check
var_export($ar); // [8, 4, 18]
$ar =[2, 'k'=>4];
//add 3 elements onto the end of $ar
array_push($ar, 6, 'abc', 12);
//check
var_export($ar); // [0=>2, 'k'=>4, 1=>6, 2=>'abc', 3=>12]
Subiecte similare
- Setare valori din array in select tag
JavaScript - jQuery - Ajax Primul mesaj
Salut am un array cu orele de functionareUltimul mesaj
$data = array (
'0400' => '04:00 AM',
'0430' => '04:30 AM',
'0500' => '05:00 AM',
'0530'...
Testeaza urmatorul cod.
Daca ceva mai trebuie schimbat, incearca si tu sa modifici dupa cum stii, in functie de ce vrei sa obtii.
Open:... - parametru din array in query cu laravel
PHP - MySQL - XML Primul mesaj
Salutare,Ultimul mesaj
din frontend primesc urmatorul array:
$arrClienti =
dupa care ii fac implode
$idClienti = preg_replace('/ /i', '', implode( , ,...
Dupa multe sapaturi, am ajuns la concluzia ca nu se poate rula ca parametru o matrice. Doar daca parametrul cu matricea este rulat intr-un loop.... - Indexi valorilor din array care fac suma
Salutare,Ultimul mesaj
am un array cu urmatoarele numere:
arr =
si o variabila, care poate contine numere intregi de la 50 pana 750 (750 este suma...
Mulțumesc mult marplo, este ceea ce îmi trebuie - implode(): Passing glue string after array is deprecated
Dupa 7 ani !Ultimul mesaj
Acum, revazand o veche aplicatie cu codul Multiple Select Drop Down list cu tabel 3 coloane +1; am constatat ca datorita upgradarii...
OK ! Eu nu am inteles despre ce parametri era vorba. S-a rezolvat, multumesc pentru promptitudinea cu care mi-ai raspuns ! TOATE CELE BUNE !!!