Intrebari

Discutii si intrebari legate de limba spaniola si cursul de pe site.
MarPlo
Administratorul site-ului
Mesaje: 4343

Intrebari

Aici puteti adresa intrebari legate de cursul de pe site sau limba spaniola in general

Sandiana Mesaje: 12
Cum putem vorbi in spaniola pe forum?

Marius Mesaje: 60
Am creat un topic nou "Hablemos espanol" (Sa vorbim spaniola), pentru discutii, postari de poezii, glume sau orice altceva, decent, in limba spaniola

Sandiana Mesaje: 12
Buna Marius!
Stii ca ne iei tare?
Am invatat putina spaniola anul trecut, si tu vrei sa scriu mesaje in aceasta limba!
Cand voi fi in stare, voi scrie in spaniola.
Putina rabdare, prietene! :) :) :)

vivi_may_rbd Mesaje: 7
Am si eu cateva intrebari:
"menos"se foloseste la plural si pentru feminin si pentru masculin?
pe ce se pune accentul in cuvatul "diario"?(ca nu prea stiu cum sa-l pronunt)
si in cazul cuvintului "ella", "ll" se pronunta "i" sau "gi" adica "eia"sau "egia?ca am auzit mai multe forme si nu eram sigura.



multumesc!

Marius Mesaje: 60
Buna

- da, "menos" se foloseste la plural si pentru feminin si pentru masculin: menos manzanas = mai putine mere, menos autos = mai putine autoturisme, menos palabras = mai putine cuvinte.
Ca fapt divers "menos" se foloseste pt. plural, iar menas = minereuri
- nu sunt complet sigur de forma exact corecta a accentului la cuvantul "diario", parerea mea e ca se pune accentul pe ultimul "i". Pronuntia difera in limba spaniola vorbita in Europa si cea din America.
- dublu "ll" se pronunta "i" in spaniola vorbita in Spania (spaniola castelana) si "gi" in spaniola din America Latina (Mexic, Argentina, Venezuela ...)

DJmisiHD Mesaje: 1
SALla toata lumea eu cred ca a innnebunit lumea,asa ma numesc mihai[miguel] si sunt in spania[Madrid] din 2007 si acum am inceput scoala de cursuri de limba spaniola si tocmai ce am citit pe site-ul tau MarPlo
am discutat cu elevii din clasa[romani ,francezi,pakistanezi] si am si intrebat-o pe profesoara spanioloaica cum se pronuntza corect aici in spania grupul LL siiam dat ex llamar si ia mio zis ca GI sa cad jos sa nnebunesc in clasa nu alta perdona senora pero io estoy cada dia escuchando la tv las noticias y estoy muy muy atento pero ninguna persona no le dice giamar iamar si ,,,si ia mi-o zis ca asa se pronuntza cu gi cei ces si la tele sunt din am latina si de aceea.gata ca m-am saturat de ea spaniola limba foarte urata si grea cu multe sensuri mai bine fac rusa ....apropo ca lucrez numai cu romani aici ca sa nu ziceti ca de ce mai stau intre spanioli ca nu vb cu ei :)))) astept ceva lamuriri definitive k i sau gi¿?¿¿?¿?¿cu stima mihai.

MarPlo Mesaje: 4343
Salut,
Eu, din ce am invatat de pe net si am mai vazut la tv, stiu ca dublu "ll" se pronunta "i" in spaniola vorbita in Spania (spaniola castelana) si "gi" in spaniola din America Latina (Mexic, Argentina, Peru, Venezuela ...); dar nu sunt profesor de spaniola.
Daca altcineva stie ca este altfel si cunoaste mai bine, sa lase raspuns.

vivi_may_rbd Mesaje: 7
Eu am observat asa...ma uit foarte mult la filme si telenovele facute in special in America Centrala(Mexic,etc...)si sincer "ll" se pronunta si "gi" si "i".Dar eu mi-am dat seama de ceva ce nu stiu daca e adevarat dar: "ll" se pronunta "gi"cand un cuvant incepe cu grupul asta .de exemplu "lluvia"se pronunta sigur "giuvia".asa am auzit mereu.si la melodii si in filme.iar "ll" se pronunta "i"cand grupul se afla in cuvant.de exemplu "detalle",eu nu l-am auzis sa se pronunte "detagie" ci "detaie".dar nu e valabila la toate cuvintele.asta e asa ca sa ma fac pe mine sa inteleg mai bine,dar in principiu si eu cred ca "ll" se pronunta dupa regiune,asa cum si la noi in Romania unu e accentul din Bucuresti(de exemlu) si unu e accentul din zona Moldovei,sau a Ardealului,a Banatului etc.Oricum pe mine nu ma deranjeaza absolul deloc problemele astea.se regleaza cu timpul.important este sa se vorbeasca foarte mult in spaniola ca sa prinzi accentul,sa vorbesti mai usor,mai corect...de exemplu eu vorbesc si singura ca sa pot sa ma obisnuiesc.Ador limba asta si n-as renunta sa o invat.in august fac un an de cand o invat.si imi place.conteaza foarte mult.

luciann8 Mesaje: 11
Hola amigos,como estas?

taraclaudiaionela Mesaje: 2
hola e unu din cuvintele pe care le stiu si eu in spaniola:) am o intrebare... cu ce ar trebui sa incep sa pot invata spaniola?
eu sunt in spania, dar nu prea ies din casa si asa ca nu prea am tangente cu spanioli. stiu cuvinte dar nu le stiu lega. sa zicem ca mi si un pic rusine sa vorbesc chiar daca inteleg. sunt constienta ca nu vorbesc corect si mi rusine.

MarPlo Mesaje: 4343
Hola
Ai putea sa incepi cu lectiile de gramatica si Cursul multimedia de Limba Spaniola pe care-l gasesti la pagina Spaniola - download.
Pentru a avea acces la link-ul de Download, trebuie sa fii autentificata ca utilizator pe site.