Domnule profesor, oamenii spus ca lumea se va sfarsi curand. Asa ca, pentru ce sa-mi mai fac temele?
- Fiule, ai dreptate. Nu trebuie sa continui sa le faci; trebuie sa le termini curand, inainte ca sfarsitul lumii sa te gaseasca cu teme de facut. Hai lenesule, mergi sa tai lemne.
2.
- Fiule, ai dreptate. Nu trebuie sa continui sa le faci; trebuie sa le termini curand, inainte ca sfarsitul lumii sa te gaseasca cu teme de facut. Hai lenesule, mergi sa tai lemne.
Maestre, ieri in autobuz venea o femeie dansand si se zbantuia pe scaun in ritmul muzicii. Parea o nebuna si toti priveam fara sa spunem nimic. Se poate sa nu aibe rusine?
- Fiule, tie ar trebuie sa-ti fie rusine pentru observatia si intrebarea ta. Din ce imi spui, acea femeie era unica fiinta fericita in acel autobuz; toti ceilalti erau pali, seci, preocupati de micile lor lucruri si de ce vor spune altii.
3.
- Fiule, tie ar trebuie sa-ti fie rusine pentru observatia si intrebarea ta. Din ce imi spui, acea femeie era unica fiinta fericita in acel autobuz; toti ceilalti erau pali, seci, preocupati de micile lor lucruri si de ce vor spune altii.
Domnule profesor, care este principala responsabilitate a fiintei umane? Sa fie bun si corect cu semenii lui? Sa aduca omagiu si respect pentru zei? Sa faca bine fara sa judece? Sa creeze bogatii pentru folosul tuturor persoanelor din aceasta lume?
- Fiule, sunt doua principale responsabilitati: sa se iubeasca si sa fie fericit.
4.
- Fiule, sunt doua principale responsabilitati: sa se iubeasca si sa fie fericit.
Maestre, fac toate exercitiile, am incercat pana si yoga. Citesc toate scrierile sacre. Recit toate mantrele. Incerc totul, si degeaba, nu pot sa-mi supun Egoul.
- Fiul meu, faci toate astea pentru a-ti anula Egoul?
- Da.
- De ce vrei sa faci asta?
- Fiindca mi s-a spus ca egoul e inamicul.
- Da? Si simti ca e asa?
- Pai, adevarul e ca nu.
- Aici e problema; nici macar nu stii ce este egoul si deja vrei sa-l supui. Mai bine mergi si taie lemne in loc sa reciti rugaciuni.
- Fiul meu, faci toate astea pentru a-ti anula Egoul?
- Da.
- De ce vrei sa faci asta?
- Fiindca mi s-a spus ca egoul e inamicul.
- Da? Si simti ca e asa?
- Pai, adevarul e ca nu.
- Aici e problema; nici macar nu stii ce este egoul si deja vrei sa-l supui. Mai bine mergi si taie lemne in loc sa reciti rugaciuni.