Mutare date dintr-un tabel MySQL in altul

Discutii despre script-uri si coduri PHP-MySQL, precum si lucru cu XML in PHP.
lolzytm

Mutare date dintr-un tabel MySQL in altul

Daca vreau sa mut datele care au fost selectate prin checkbox in alt tabel cu INSERT INTO cum as putea face?

MarPlo Mesaje:4343
Ca sa muti datele dintr-un tabel in altul, incearca formula asta:

Cod: Selectaţi tot

INSERT INTO tabel2 SELECT col1, col2, col3  FROM tabel1 WHERE col <>  ''
- col1, col2, ... sunt coloanele din tabelul_1 a caror date vor fi adaugate in tabel2.
Formula trebuie adaptata la ce tabele ai.
Daca nu merge, vezi ce gasesti pe net, cautand: "mysql move rows to another table".

lolzytm Mesaje:9
Salut eu am facut asa :

Cod: Selectaţi tot

<?
if(isset($_POST['muta'])) {
  for($i=0; $i<count($_POST['checkbox']); $i++) {
	$move_id = $_POST['checkbox'][$i];
    $sql3="INSERT INTO $tbl_name2(id, banc, cate, autor, dataadd, nrbc, titlu, email, ip)VALUES('$id', '$banc', '$cate', '$autor', '$dataadd', '$nrbc', '$titlu', '$email', '$ip')";
    $result3 = mysql_query($sql3);
  }
if($result3){
echo "<meta http-equiv=\"refresh\" content=\"0;URL=test3.php\">";
}

}
?>
Si nu mi-l muta in tabelul dorit se da doar un refresh la pagina si atat... Ce pot sa ii fac?

MarPlo Mesaje:4343
Nu ma pricep la mutre date dintr-un tabel in altul, fiindca nu am folosit asa ceva.
Din ce inteleg, ar trebui ca formula de INSERT sa contina numele a doua tabele, dupa cum ai vrea sa mute din unul in altul.
Depinde ce structura /coloane ai intr-un tabel, ce ai in al doilea, si ce vrei sa muti, tot randul sau doar anumite coloane.
Dar in codul tau e un Insert cu adaugare date din variabile intr-un singur tabel.
Incearca sa intelegi si sa aplici formula data in raspunsul anterior (pe care am gasit-o pe net), sau cauta si singur ce te intereseaza (Mutare date din tabel MySQL in altul), poate gasesti exemple pe care sa le poti aplica.

Subiecte similare