Pavaje solare pentru alimentare cu energie

Stiri deosebite, remarcabile din diverse domenii, din intreaga lume.
MarPlo
Administratorul site-ului
Mesaje: 4343

Pavaje solare pentru alimentare cu energie

O companie de tehnologie din Ungaria foloseşte plastic reciclat pentru a produce panouri solare încorporate în pavaje, care pot susţine alimentarea cu energie electrică a clădirilor şi încărcarea dispozitivelor electronice în spaţii publice.

solar pavements solar pavement patio solar pavements

Celulele solare sunt protejate de plăci de sticlă rezistentă, care permit pavajelor să suporte greutatea vehiculelor.
"Nu există biţi complicaţi în acest panou. Folosim plastic reciclat care oferă o suprafaţă foarte puternică şi durabilă", a spus Sziszak, în timp ce se aşeza pe un trotuar în faţa unei piscine publice în oraşul Komarom, unde panourile solare vor furniza energie verde pentru iluminatul public şi pentru o staţie de încărcare USB.

O unitate de panouri solare produce aproximativ 20 de waţi, iar reprezentanţii companiei Platio afirmă că aceasta este singura firmă care foloseşte plastic reciclat în acest scop.
Platio susţine că o suprafaţă de 20 de metri pătraţi acoperită cu acest tip de pavaj poate produce suficientă energie electrică pentru a acoperi consumul anual de energie al unei gospodării obişnuite.

Celulele solare sunt integrate în pavaj prin utilizarea materialelor plastice reciclate, fiind necesare circa două kilograme pentru fiecare panou, iar pavajele Platio pot fi instalate acolo unde utilizarea tehnologiei solare convenţionale nu este posibilă.

Subiecte similare