Problema executii ora fixa

Discutii despre script-uri si coduri PHP-MySQL, precum si lucru cu XML in PHP.
pustiu78
Mesaje: 33

Problema executii ora fixa

Va salut!

Presupun ca este ora 00:00. Intr-o pagina php incrementez o variabila "a" de la 0. Daca variabila "a" este <= variabila "b", variabila "a" o inserez intr-un tabel MySQL. Daca variabila "a" este egala cu variabila "b" sa nu se mai poata insera variabila "a" in tabel pana la ora 01:00. As vrea sa afisez si timpul ramas pana la ora 01:00.
La ora 01:00 variabila "a" din tabel sa devina 0 si incrementarea variabilei "a" incepe de la 0. Daca variabila "a" este <= variabila "b", variabila "a" o inserez intr-un tabel MySQL. Daca variabila "a" este egala cu variabila "b" sa nu se mai poata insera variabila "a" in tabel pana la ora 02:00. As vrea sa afisez si timpul ramas pana la ora 02:00.
La ora 02:00 variabila "a" din tabel sa devina 0 si incrementarea variabilei "a" incepe de la 0. Daca variabila "a" este <= variabila "b", variabila "a" o inserez intr-un tabel MySQL. Daca variabila "a" este egala cu variabila "b" sa nu se mai poata insera variabila "a" in tabel pana la ora 03:00. As vrea sa afisez si timpul ramas pana la ora 03:00.
S.a.m.d.

MarPlo Mesaje: 4343
Scriptul PHP nu face si nu stie nimic cat timp nu e executat, deci, pt. ce vrei tu, ca sa stie cand e ora fixa, ar trebui executat cu Cron Job la fiecare minut.
Apoi, in script, cu date('i') se preiau minutele curente, daca e 0 sau 60 inseamna ca e ora fixa, si in cazul asta dai sa faca ce vrei cand e ora fixa (verifici "a" cu "b", faci "a=0", etc.). Daca nu e ora fixa, minutele care le da functia "date('i')" le scazi din 60 si afli cat mai e pana la urmatoarea ora.

Cam asta ar fi ideea, spor la aplicat.

Subiecte similare