Reţea de telefonie mobilă pe Lună pentru NASA

Stiri deosebite, remarcabile din diverse domenii, din intreaga lume.
MarPlo
Administratorul site-ului
Mesaje: 4332

Reţea de telefonie mobilă pe Lună pentru NASA

Nokia a fost selectată de NASA pentru a construi o reţea celulară pe Lună, în contextul în care agenţia spaţială americană plănuieşte un viitor în care oamenii vor reveni pe satelitul natural al Pământului şi vor stabili aşezări selenare.

nokia network moon nokia cellular moon

NASA îşi propune, prin programul său Artemis, să readucă oamenii pe Lună până în 2024 şi să înfiinţeze baze permanente pe suprafaţa selenară.
Nokia a anunţat că primul sistem de comunicaţii wireless în bandă largă din spaţiu va fi construit pe suprafaţa Lunii la sfârşitul anului 2022, înainte ca astronauţii să ajungă din nou acolo.

Nokia îşi va uni forţele cu o companie privată de proiectare a navelor spaţiale din Texas, Intuitive Machines, pentru a trimite echipamentele spre Lună cu sonda lor selenară. Reţeaua se va autoconfigura şi va stabili un sistem de comunicaţii 4G/LTE pe Lună, în viitor să se facă trecerea la 5G.
Reţeaua va fi proiectată pentru a rezista condiţiilor extreme de la lansare şi aselenizare şi pentru a opera în spaţiu.

Echipamentele trebuie să fie trimise pe Lună într-o formă foarte compactă pentru a se încadra în limitele de dimensiune, greutate şi putere ale încărcăturilor spaţiale.
Nokia a indicat că reţeaua va folosi tehnologia 4G/LTE, în locul 5G )cea mai recentă) deoarece în cazul primei sunt mai bine cunoscute cantitatea şi fiabilitatea.

Subiecte similare