Nu functioneaza scriere fisier pe server

Discutii despre script-uri si coduri PHP-MySQL, precum si lucru cu XML in PHP.
ionut
Mesaje: 25

Nu functioneaza scriere fisier pe server

Salutare,

Am creat recent un site pentru cineva dar cand l-am pus pe serverul unde urmeaza a fi gazduit am intalnit o problema neasteptata.

Practic scripturile de upload si creare fisiere / pagini nu functioneaza, nu pot crea nici un fisier de nici un tip, pe server, indiferent ca este prin upload sau cu fopen(), pe localhost totul e ok.

M-am uitat in php.ini si am incercat sa rezolv problema de acolo dar nu am gasit nimic care sa ma faca sa cred ca acolo ar fi ceva.

Unele persoane mi-au spus ca nu am drept de scriere pe serverul respectiv si din cauza asta nu as putea crea fisiere din cod php, problema cu drepturile de scriere a fost rezolvata insa scripturile tot nu functioneaza.

Mi-ar fi de mare ajutor orice opinie, multumesc.

andras
Pe serverul Linux exista 2 proprietati: CHMOD si OWNER. Daca chmod() este rezolvat, vezi cine este owner-ul.

ionut
Am uitat sa mentionez, este server Linux, multumesc pentru raspuns o sa verific sa vad ce pot face.

MarPlo
Salut
Prin aplicatia FTP, sau prin File-Manager din cPanel seteaza permisiuni CHMOD 0777 (sau 0755) la directoarele in care vrei sa scrii fisiere.
Adauga acest cod in scriptul php ca sa-ti afiseze erorile si alte notificari de eroare (poate adresa de scriere nu e corecta):

Cod: Selectaţi tot

ini_set('display_errors',1);
error_reporting(E_ALL);
- Daca totusi nu apar erori si nu scrie fisiere pe server unde permisiunile CHMOD sunt 0777, indicat e sa vorbesti cu cei de la firma de hosting.

Subiecte similare