Script calculator cu php

Discutii despre script-uri si coduri PHP-MySQL, precum si lucru cu XML in PHP.
crissti777

Script calculator cu php

Dupa ceva timp de citit php m-am gandit sa pun si in practica ceva din ce am invatat si am creat un script micut pentru un calculator, dar ca sa aflu si parerea unor persoane cu experienta mult mai mare, am sa il pun aici ca sa aflu si eu ce e bun, ce nu...daca il puteam face cu mai putin cod php, etc.

Acesta este partea de HTML dar are inclus si un mic script javascript:

Cod: Selectaţi tot

<html>
 <head>
  <title>calculator</title>
   <link rel="stylesheet" type="text/css" href="css.css"></link>
 </head>
  <body>
   <center>
	<div style="top:30px; left:550px; background-color:Aquamarine; border-radius:10px; padding:30px 30px 10px 30px; width:px; position:absolute;">

/// aici vine pus scriptul php pt a afisa rezultatul deasupra liniei de jos

<hr color='#ffffff'>
    <form action="calculator.php" method="POST"><br />
      <input type="text" name="unu" size="5"/>
	  <select name="semn1">
 	   <option value=''></option>
	   <option value="5">+</option>
	   <option value="10">-</option>
	   <option value="15">x</option>
	   <option value="20">:</option>
	  </select>
	  <input type='text' name='doi' size='5'/>
	  <font id='par'></font>

//acesta este javascript-ul cand se apasa pe buton apare casuta pt al treilea numar

<script>
function apasarebuton()
{
document.getElementById("par").innerHTML="<select name='semn2'><option value=''></option><option value='100'>+</option><option value='130'>-</option><option value='160'>x</option><option value='190'>:</option></select> <input type='text' name='trei' size='5'/><br />";
}
</script>

<input type="submit" name='egal' value="Egal"/>
	  <input id='par' type="button" onclick="apasarebuton()"value='+++'/><br />
    </form>
   </div>
  </center>
 </body>
</html>
Iar acesta este scriptul php:

Cod: Selectaţi tot

<?php
//aici am preluat datele din formulare
@$unu = $_POST['unu'];
@$doi = $_POST['doi'];
@$trei = $_POST['trei'];
@$semn1 = $_POST['semn1'];
@$semn2 = $_POST['semn2'];

/*operatorilor artimetici le-am dat ca si valoare numere iar aici 
                        am creat o variabila caruia i-am dat ca valoare suma dintre cele 
                      dou variabile pt a o putea folosi ca si valoare pt instructiunea case*/
$iesire = $semn1 + $semn2;

//aici am realizat toate operatiile posibile cu doua sau trei numere
$a = $unu + $doi;
$aa = $a + $trei;
$as = $a - $trei;
$ain = $a * $trei;
@$aim = $a / $trei;

$s = $unu - $doi;
$ss = $s - $trei;
$sa = $s + $trei;
$sin = $s * $trei;
@$sim = $s / $trei;

$in = $unu * $doi;
$inin = $in * $trei;
$ina = $in + $trei;
$ins = $in - $trei;
@$inim = $in / $trei;

@$im = $unu / $doi;
@$imim = $im / $trei;
$ima = $im + $trei;
$ims = $im - $trei;
$imin = $im * $trei;

// 5, 10, 15, 20, ... 100, 130, 160, 190

//aici este instructiunea switch care arata rezultatul, am incercat
                         ci if dar n-am reusit
switch(isset($_POST['egal']))
{ 
    case($iesire == 111): 
        echo "<marquee behavior='slide' height='40' scrolldelay='100' direction='up'><font id='paragraf'><b>Salutare!!</b></font></marquee>"; 
        break;
    case($iesire == 5): 
        echo "<marquee behavior='slide' height='35' scrolldelay='100' direction='up'><font id='paragraf'><b>$unu + $doi = $a</b></font></marquee>"; 
        break; 
    case($iesire == 10): 
        echo "<marquee behavior='slide' height='35' scrolldelay='100' direction='up'><font id='paragraf'><b>$unu - $doi = $s</b></font></marquee>"; 
        break; 
    case($iesire == 15): 
        echo "<marquee behavior='slide' height='35' scrolldelay='100' direction='up'><font id='paragraf'><b>$unu . $doi = $in</b></font></marquee>"; 
        break; 
    case($iesire == 20): 
        echo "<marquee behavior='slide' height='35' scrolldelay='100' direction='up'><font id='paragraf'><b>$unu : $doi = $im</b></font></marquee>"; 
        break;
    case($iesire == 105): 
        echo "<marquee behavior='slide' height='35' scrolldelay='100' direction='up'><font id='paragraf'><b>$unu + $doi + $trei = $aa</b></font></marquee>"; 
        break; 
    case($iesire == 135): 
        echo "<marquee behavior='slide' height='35' scrolldelay='100' direction='up'><font id='paragraf'><b>$unu + $doi - $trei = $as</b></font></marquee>"; 
        break;
    case($iesire == 165): 
        echo "<marquee behavior='slide' height='35' scrolldelay='100' direction='up'><font id='paragraf'><b>$unu + $doi . $trei = $ain</b></font></marquee>"; 
        break; 
    case($iesire == 195): 
        echo "<marquee behavior='slide' height='35' scrolldelay='100' direction='up'><font id='paragraf'><b>$unu + $doi : $trei = $aim</b></font></marquee>"; 
        break;
    case($iesire == 140): //
        echo "<marquee behavior='slide' height='35' scrolldelay='100' direction='up'><font id='paragraf'><b>$unu - $doi - $trei = $ss</b></font></marquee>"; 
        break; 
    case($iesire == 110): 
        echo "<marquee behavior='slide' height='35' scrolldelay='100' direction='up'><font id='paragraf'><b>$unu - $doi + $trei = $sa</b></font></marquee>"; 
        break;
    case($iesire == 170): 
        echo "<marquee behavior='slide' height='35' scrolldelay='100' direction='up'><font id='paragraf'><b>$unu - $doi . $trei = $sin</b></font></marquee>"; 
        break; 
    case($iesire == 200): 
        echo "<marquee behavior='slide' height='35' scrolldelay='100' direction='up'><font id='paragraf'><b>$unu - $doi : $trei = $sim</b></font></marquee>"; 
        break;
    case($iesire == 175): //
        echo "<marquee behavior='slide' height='35' scrolldelay='100' direction='up'><font id='paragraf'><b>$unu . $doi . $trei = $inin</b></font></marquee>"; 
        break; 
    case($iesire == 115): 
        echo "<marquee behavior='slide' height='35' scrolldelay='100' direction='up'><font id='paragraf'><b>$unu . $doi + $trei = $ina</b></font></marquee>"; 
        break;
    case($iesire == 145): 
        echo "<marquee behavior='slide' height='35' scrolldelay='100' direction='up'><font id='paragraf'><b>$unu . $doi - $trei = $ins</b></font></marquee>"; 
        break; 
    case($iesire == 205): 
        echo "<marquee behavior='slide' height='35' scrolldelay='100' direction='up'><font id='paragraf'><b>$unu . $doi : $trei = $inim</b></font></marquee>"; 
        break;
    case($iesire == 210): //
        echo "<marquee behavior='slide' height='35' scrolldelay='100' direction='up'><font id='paragraf'><b>$unu : $doi : $trei = $imim</b></font></marquee>"; 
        break; 
    case($iesire == 120): 
        echo "<marquee behavior='slide' height='35' scrolldelay='100' direction='up'><font id='paragraf'><b>$unu : $doi + $trei = $ima</b></font></marquee>"; 
        break;
    case($iesire == 150): 
        echo "<marquee behavior='slide' height='35' scrolldelay='100' direction='up'><font id='paragraf'><b>$unu : $doi - $trei = $ims</b></font></marquee>"; 
        break; 
    case($iesire == 180): 
        echo "<marquee behavior='slide' height='35' scrolldelay='100' direction='up'><font id='paragraf'><b>$unu : $doi . $trei = $imin</b></font></marquee>"; 
        break;
      default: 
          echo "<marquee behavior='slide' height='50' scrolldelay='100' direction='up'><font id='paragraf'><b><i>Hey...incearca sa alegi semnul corespunzator<br />pentru a efectua operatia dorita!!</i></b></font></marquee>";
}
?>
Cam asta e tot, astept parerile voastre, mie unul mi se pare cam mult cod, probabil se putea si mai simplu.

steell Mesaje:190
Atunci cand apas pe +++ mai poti introduce un singur numar. Fa-l sa poti adauga oricate numere vrei. Pentru asta adaugi cu javascript casutele si la atributul name pui la sfarsit [] . Trebuei ca toate casutele sa aiba acelasi nume (eX: name="ceva[]"). Apoi cand preiei cu php valoarile vor fi automat puse intr-o matrice, pe pozitia 0 fiind valoarea casutei 1, pe pozitia 1 valoarea casutei 2 etc. Si mai departe faci ce trebuie cu ele.
Mi se pare ca e pe site pe undeva un script multi uploader. Are un buton pe care cand apesi adauga mai multe casute in formular (oricate vrei). Te poti inspira de acolo cum functioneaza metoda asta.

crissti777 Mesaje:21
Ok o sa vad cum e, doar ca eu nu stiu javascript deloc, acel mic script e luat de pe net, doar ce e in php si html e facut de mine...dar daca zici tu ca se poate am sa fac.