server mail

Aici este locul unde puteti scrie despre orice probleme /intrebari, in limita bunului simt, care nu au legatura cu subiectele din celelalte forumuri, sau cu materialele de pe site.
steell

server mail

salut.
vreau sa pot trimite email din pagina php dar nu stiu cum stau lucrurile am inteles ca am nevoie de un server de mail.
cum il fac? sau de unde il iau daca e deja facut? pot sa-i pun ce adresa vreau eu serverului?
siteul acesta are server de mail?

MarPlo Mesaje:4343
Salut
Daca hosting-ul respectiv are server de mail instalat, se poate folosi in PHP functia mail(), detalii la pagina: Trimitere email cu PHP.
Daca nu are server de e-maiil, poti folosi in PHP clasa PHPMailer, cu o adresa SMTP externa, cum ar fi GMail, detalii: PHPMailer class.
Daca vrei sa-ti instalezi un server de e-mail, se gasesc cateva gratuit pe net, daca cauti "free mail server". Personal nu am instalat vreunul ca sa stiu cum se face; poate altcineva.

steell Mesaje:190
am folosit php mailer dar imi zice

Cod: Selectaţi tot

Eroare: The following From address failed: id_meu@yahoo.com 
am scris mai jos si contul de gmail si parola.

MarPlo Mesaje:4343
Nu stiu care e problema, cunosc putin acel script.
Din ce am gasit pe net, cautand "phpmailer Eroare: The following From address failed" se pare ca problema e ceva legat de "greetdelay patch", sau alte lucruri tehnice legat de phplist, ca ar trebui o adresa acceptata de server, cu domeniul lui. Oricum, ma cam depaseste.
Vezi si tu ce gasesti pe net in rezultatele de la acea cautare.
Sau, dupa cum recomandau altii care au mai avut aceasta problema, sa folosesti scriptul de e-mail SwiftMailer ( swiftmailer.org ).