Tabel cu form si continut dinamic

Aici este locul unde puteti scrie despre orice probleme /intrebari, in limita bunului simt, care nu au legatura cu subiectele din celelalte forumuri, sau cu materialele de pe site.
Avatar utilizator
Senior70
Mesaje: 21

Tabel cu form si continut dinamic

Sal ! Fiind obisnuit cu batranul BASIC si PASCAL, nu reusesc aici ...
Am o pagina HTML care contine si cateva table imbricate ...
Doresc ca intr-un table sa am un form prin care sa introduc nume, prenume si care sa aiba butonul de Submit si in continuarea acestuia, sa am un alt form in care sa introduc in continuare adresa, email, telefon ... si un alt buton Submit.
Problema este ca nu stiu cum sa fac ca dupa ce introduc datele in primul form si dau Submit si intru intr-un cod care-mi verifica existenta acelor date intr-un alt tabel, iar in cazul in care e OK sa pot intra in al doi-lea form cu continuarea introducerii datelor...
ADICA, vreau ca aceste formulare sa-mi apara simultan in table si sa pot introduce datele separat , fie in primul form fie in al doilea, sau , dupa ce am introdus datele in primul form si am facut verificari, sa pot continua cu al doilea form
Esentialul este ca pagina HTML prezenta, sa-mi ramana activa, si lucrul sa-l fac numai in acel table...
Am reusit acest lucru, dar tre sa apelez de fiecare data o alta pagina HTML identica, dar in care sa-mi apara diferit numai table cu noile informatii introduse ceeace ar complica lucrurile ...
Cum ar trebui sa structurez pagina sau codurile ?!? ... eventual trimieti-ma la niste exemple ...
Scuze ca am scris prea mult, sper sa ma fi facut inteles ...

misat
Nu-mi este chear clar structura de forme pe care o ai si ce legatura au formele cu tabelele, formele pot exista cu sau fara tabele, tabelele se folosesc doar pentru oformarea paginii, iar formele pentru introducerea si transmiterea datelor.
De exemplu:
Senior70 scrie: verifica existenta acelor date intr-un alt tabel
despre ce tabel este vorba? tabel in html? cum au ajuns datele acolo?
Senior70 scrie:in cazul in care e OK sa pot intra in al doi-lea form cu continuarea introducerii datelor...
Considerind aceasta inteleg ca a doua forma (cu email, telefon) nu este activa (lipseste sau inputurile sunt disabled), corect?

MarPlo
Salut
Din ce am inteles, ca vrei elemente in pagina in functie de un Submit campuri de formular, fara schimbarea paginii, se poate realiza cu Ajax. Dar necesita cunostinte bune de javascript si php.
- Daca vrei sa inveti Ajax, poti studia cursul de pe site: https://marplo.net/ajax/

O alta varianta e sa creezi pagina in php, cu primul form, apoi, dupa ce se trimit datele la aceeasi pagina (fisier php), in functie de datele primite si prelucrarea lor definesti elementele ce trebuie afisate (al doile form).

- Deci, daca e doar pagina html, se poate cu ajax; daca pagina e creata cu php, posteaza ce incerci sa faci si unde nu te descurci.

Senior70
DA, este vorba de o pagina HTML care contine si includerea de coduri php si JS, iar intr-o anumita pozitie pe pagina, am o zona in care introduc date prin Form cu cod php sau JS, dar vreau ca pagina sa nu se modifice decat in acea zona pe care eu am stabilit-o si dimensionat-o cu un Table.
Mai clar... vreau sa-mi apara in acea fereastra delimitata de acel Table (sau div), un Form pentru nume, prenume cu Submit, iar sub el un alt Form pentru adresa, email, telefon cu Submit ...
Introduc in primul Form date, verific validitatea, daca e ok verific daca aceste date exista intr-un alt tabel din DB iar daca nu, le inserez acolo, dupa care ma intorc sa continui cu introducerea datelor prin al doilea Form ... in cazul in care nume si prenume exista in acel tabel din DB nu mai trec la al doilea Form si continui cu rularea paginilor urmatoare.
Adica, vreau sa fac asta in pagina curenta, fara sa deschid ferestre pentru input dupa care sa chem din nou pagina si tot asa ...
Oricum, multumesc pentru atentia acordata si ma voi stradui sa studiez cat mai mult, atat cat imi permit cei 71 de ani...

andras
"Nu exista varsta potrivita pentru a invata" (proverb din popor)

Subiecte similare