Verificare daca userul mai e pe site

Discutii despre script-uri si coduri PHP-MySQL, precum si lucru cu XML in PHP.
alexinio3d

Verificare daca userul mai e pe site

Salutare
Revin cu o intrebare.
Am un site magazin si am facut in asa fel ca sa poata adauga vizitatorul in cosu de cumparaturi produsele pe baza de ip, dar nustiu cum sa fac ca, daca vizitatorul iese de pe sait instantaneu sa se stearga si produsele adaugate cu acel ip din baza de date.

ex. :
Eu is un vizitator si am vazut un produs care as dori sal comand, il adaug in cosul de cumparaturi ( in baza de date a cosului de cumparaturi mi se va salva id produsului si ip meu ), iar dupaia eu ies fara sa mai termin comanda .
In acel moment cand ies as vrea sa se sterga direct toate produsele din baza de date a cosului de cumparaturi care au fost puse de mine in baza de date .

Va multumesc .
Siteuri create / configurate de mine :
SilvoProject.Ro ( Magazin Online ) : SilvoProject.Ro
TreiSute.Ro ( Comunitate de gaming ) : TreiSute.Ro

steell Mesaje:190
O metoda ar fi in felul urmator. In momentul in care sa adauga ceva in cosul de cumparaturi salvezi o sesiune cu o valoare (sa zicem 1). Apoi in fiecare pagina va trebui sa existe la inceput inclus un cod care sa faca urmatorul lucru: Sa citeasca sesiunea respectiva iar daca este 1 sa nu faca nimic, altfel sa goleasca cosul de cumparaturi. Astfel in momentul in care userul respectiv revine pe site dupa o perioada de timp, sesiunea respectiva nu va exista deoarece ea se sterge la iesirea din browser, iar cosul se va goli in acel moment, si va putea face alte cumparaturi.:P Asta ar fi o metoda, daca imi mai vin in minte o sa mai postez.

alexinio3d Mesaje:96
Deci sa fac o sesiune cu ip userului si sa pun sa verifice daca sesiunea exista si daca nu exista sa stearga produsele ??

Da. faci exact cum am zis. Sesiunea o creaza cand se adauga ceva in cosul de cumparaturi. Apoi undeva mai sus de acest cod in toate paginile site-ului incluzi scriptul care verifica daca exista sesiunea si are o valoare definita (diferita de null). Banuiesc ca siteul este facut pe bucati si ele sunt incluse toate intr-o pagina. E cel mai indicat mod deoarece daca vrei sa faci modificari (ca acum) modifici doar un fisier nu toate paginile siteului.

Am incercat sa fac cumi miai zis tu da numa numi sterge din baza de date cand imi intra a doua oara

Eu nu stiu ce ai scris tu acolo. Principiul e asta, verifici daca sesiunea respectiva exista si are valoare. Daca nu exista sau e nula golesti cosu.

Cod: Selectaţi tot

if(!isset($_SESSION['ceva']) || $_SESSION['ceva'] == '') {
// goleste cos
}

Doar atat trebuie sa adaugi in pagini.

Am rezolvat pana la urma prin alta metoda.
Am salvat intro baza de date toti vizitatorii si apoi am cautat dupa ip din cosu de cumparaturi in tabelu cu vizitatori si daca nu erau atunci sterge din tabelu cu produsele

Oricum mersi de ajutor

Subiecte similare