Vreau sa afisez cati utilizatori am inregistrati. Deci am tabelul "utilizator" cu campuri, Vezi poza: s17.postimage.org/ne8zw1h2n/tab_utilizatori.png
Si deci cum fac cererea si array-ul. deci sa preiau id-urile si sa imi afiseze totalul .
Si daca se poate cumva, din campul diagnosticare sa imi afiseze daca a fost completat? vreau toate astea sa apara ca raport .. multumesc foarte frumos Marplo
Afisare total numar utilizatori din tabel MySQL
-
Afisare total numar utilizatori din tabel MySQL
MarPlo
Salut
Ca sa afli numarul total de inregistrari /randuri intr-un tabel MySQL se foloseste aceasta instructiune SQL:
- Dupa efectuarea ei, $rand['totalreg'] va contine numarul totat de randuri din "nume_tabel".
Ca sa preiei id-urile si ce coloane mai vrei, mai faci un alt Select. Daca ai mii de randuri, e indicat sa faci un fel de paginare a Selectului, folosind LIMIT (vezi prin lectiile si tutorialele din Cursul PHP-MySQL despre Select in MySQL).
Iar un instructiunea care parcurge datele selectate, ca sa afiseze datele dintr-un camp daca a fost completat, se face asa:
Ca sa afli numarul total de inregistrari /randuri intr-un tabel MySQL se foloseste aceasta instructiune SQL:
Cod: Selectaţi tot
SELECT COUNT(`id`) AS totalreg FROM `nume_tabel`
Ca sa preiei id-urile si ce coloane mai vrei, mai faci un alt Select. Daca ai mii de randuri, e indicat sa faci un fel de paginare a Selectului, folosind LIMIT (vezi prin lectiile si tutorialele din Cursul PHP-MySQL despre Select in MySQL).
Iar un instructiunea care parcurge datele selectate, ca sa afiseze datele dintr-un camp daca a fost completat, se face asa:
if(!empty($rand['coloana'])) echo $rand['coloana'];
evident
$sql = mysql_query("SELECT id, diagnosticare FROM utilizator") or die(mysql_error());
$nr= mysql_num_rows($sql);
Cat despre partea a doua nu inteleg exact ce vrei sa faci.
MarPlo
Cand se doreste aflarea doar a numarului de randuri, este indicata folosirea functiei COUNT(`o_coloana`) in comanda SQL, deoarece returneaza doar rezultatul necesar si e mai rapida decat selectarea si returnarea unui raspuns cu toate randurile (mai ales cand sunt mii de inregistrari).
Subiecte similare
- Afisare numar cel mai mare dintr o coloana
PHP - MySQL - XML Primul mesaj
Bună MarploUltimul mesaj
Vreau să extrag din coloan pret cel mai mare numar ca de exemplu 4444.
Mie imi afisează 54 în loc de 4444, dacă în loc de 4444 modific...
Am schimbat `pret` varchar(20) DEFAULT NULL in `pret` int(11) NOT NULL ca la tine si merge.
Multumesc