Salut,
Am o mare nelamurire...Vreau sa creez structura unei baze de date.
Tabelele care ar trebui luate in considerare ar fi Birouri, Angajati, Clienti, Artisti, Albume. Eu le-am considerat separat deoarece acestea sunt rolurile identificate in aplicatie. Pb e ca mi s-a spus ca ar fi mai ok daca as folosi pentru tabelele Angajati, Clienti si Artisti aceeasi tabela, gen Persoane, si as adauga toate campurile in aceea tabela in ideea ca, in acest fel, nu vor aparea campurile de nume si email in 3 tabele diferite. Dar daca as face acest lucru ar aparea cateva campuri specifice fiecarui rol in parte, dar care ar fi null pentru celelalte.
Care varianta ar fi mai eficienta? Varianta in care am mai multe tabele sau varianta in care am o tabela cu mai multe campuri, iar cateva din aceste campuri ar avea valoarea null pentru rolurile la care nu se potrivesc. Ma poate lamuri cineva?
Multumesc anticipat.
Intrebare legata de tabele intr-o baza de date
-
Intrebare legata de tabele intr-o baza de date
MarPlo
Salut
Parerea mea e ca, daca acele tabele au acelasi tip si numar de coloane sa faci un singur tabel.
Daca sunt coloane specifice fiecarui tabel, sa le faci separat.
Avantajul la un singur tabel e ca va fi mai usor de lucrat cand vrei sa selectezi date, comanda Select va fi mai simpla. Dezavantajul poate fi daca se aduna multe randuri (sute de mii), va lungi timpul de procesare.
Avantajul la tabele separate e cand lucrezi doar cu o anumita categorie, procesarea e mai rapida.
Parerea mea e ca, daca acele tabele au acelasi tip si numar de coloane sa faci un singur tabel.
Daca sunt coloane specifice fiecarui tabel, sa le faci separat.
Avantajul la un singur tabel e ca va fi mai usor de lucrat cand vrei sa selectezi date, comanda Select va fi mai simpla. Dezavantajul poate fi daca se aduna multe randuri (sute de mii), va lungi timpul de procesare.
Avantajul la tabele separate e cand lucrezi doar cu o anumita categorie, procesarea e mai rapida.
Subiecte similare
- Adaugare orar zilele saptamanii in baza de date
PHP - MySQL - XML Primul mesaj
SalutUltimul mesaj
Am o baza de date cu toate locatiile
location_id | name |address |telephone | open
Si un formular prin care incarc datele in bd....
Treaba cu adaugare json in mysql e simpla, se rezuma la adaugarea unui sir care contine ghilimele duble.
Problema la tine e ca acele ghilimele sunt...