Tabele magazin online

Discutii despre script-uri si coduri PHP-MySQL, precum si lucru cu XML in PHP.
patricia

Tabele magazin online

Am gasit recent un tutorial despre creearea unui magazin online;u nul dintre fisierele php principale consta in creearea bazei de date si a tabelelor. Problema este ca stiu ce tabele trebuie sa creez, dar nu imi dau seama exact ce campuri trebuie sa contina si
care tabele trebuie sa contina inca de la inceput valori , adica inainte de a fi folosit magazinul (banuiesc ca "tbl_product" e unul din ele).
O sa specific numele tabelelor si ce ar trebui sa reprezinte fiecare:

1) Tabelul "tbl_category" stocheaza toate categoriile de produse(e un magazin in care clientul poate sa rasfoiasca categoriile de produse) .o alta categorie poate avea alte categorii drept copii,si tot asa.dar pentru incepatori exista o restrictie legata de numarul de nivele al categoriilor ,si anume doua pentru a reduce numarul de clickuri al utilizatorului care rasfoieste structura de categorii.
O alta regula e ca un produs poate fi adaugat doar la nivelul doi,de exemplu daca ai structura:
categorie principala->locomotive->electrice,poti adauga produse doar in categoria electrice nu si in categoria locomotive Categoria principala nu va contine nici un produs.

2) Tabelul "tbl_product",aici am niste repere:numele produsului, id-ul categoriei,descrierea,imaginea mare,imaginea mica.

3) Tabelul "tbl_cart", acesta tabela va stoca toate produsele puse in cos de catre client, pe masura ce rasfoieste prin structura de produse.

4) Tabelul "tbl_order", la sfarsit cand clientul plaseaza comanda ,o adaugam in aceasta tabela.

5) Tabelul "tbl_order_item", toate produsele comandate sunt puse aici;pur si simplu copiezi produsele din cosul de cumparaturi aici, cand clientul se decide sa plaseze comanda.

6) Tabelul "tbl_user" contine toate conturile de administrare ale site-ului. Fiecare cont va avea permisiuni astfel incat
un administrator va putea face orice, altul va putea doar sa adauge produse si tot asa.

MarPlo Mesaje:4343
Buna
Ca sa fiu sincer, nu am citit tot enuntul cu descrierea tabelelor fiindca nu ma pricep la script site de magazin online, nu am facut si nici folosit un astfel de script.
Dar ca sa ma bag si eu in seama ca nepriceput :) , daca ar fi sa folosesc un script pentru site Magazin Online, nu asi incepe sa fac unul de la zero, din diferite motive:
1. O gramada de timp pt crearea codului, graficii si testarii lui.
2. Fiind un script complex, sigur vor apare bug-uri care nu au fost observate si evitate de la inceput.

Asi folosi un CMS deja specializat pe magazin online si imbunatatit de mai multe minti. Avantaje:
1. Daca stiu cat de cat PHP, MySQL, HTML si JavaScript, il pot studia si il personalizez mai repede decat sa fac unul de la 0.
2. Avand vechime si mai multe persoane care au lucrat la el, e mai curatat de posibile erori /bug-uri.
3. Se gasesc usor diferite template-uri.
4. Are o comunitate unde pot gasi raspuns la diferite probleme sau modificari.
5. Plugin-uri /Addon-uri pt diferite functii suplimentare.
6. Daca script-ul e pentru un client si nu mai am timp pe viitor sa ofer asistenta la el, acea persoana va gasi mai usor pe altcineva care sa stie cum sa lucreze cu acel CMS, decat daca ar fi un script de la 0 dupa conceptie proprie.

Din ce am vazut pe internet, cele mai cunoscute si utilizate CMS-uri PHP pt site de Magazin Online sunt aceste:
1. Magneto (URL: magentocommerce.com/download ), la tab-ul "How to Get Started" sunt instructiuni de instalare si folosire.
2. PrestaShop (URL: prestashop.com/en/download ). Documentatie utilizare PrestaShop, la adesa URL: doc.prestashop.com/dashboard.action
3. osCommerce (URL: oscommerce.com/solutions/downloads ), sunt destule tutoriale pe net, gasesti la cautare: "osCommerce tutorials" .