Ignorare virgula la cautare in tabel MySQL

Discutii despre script-uri si coduri PHP-MySQL, precum si lucru cu XML in PHP.
trif

Ignorare virgula la cautare in tabel MySQL

salut,
Nu stiu cum sa fac ca atunci cand caut ceva in tabel MySQL sa ignore virugla.
De exemplu:
O, ce frumos este afara. eu in baza de date am asa cum am scris dar vreau ca sa imi preia asa O ce frumos este afara Adica tot aia dar fara virgula. Eu cred ca se poate ca nu vreau sa schimb toata baza de date eliminand toate virgurele care sunt!
Multumesc anticipat.
Astept raspuns.
Cu stima Trif
M-am hotarat!
De ce sa fiu trist?
Oricum nu intereseaza pe nimeni...!
Mai bine sunt fericit si ii enervez pe toti cu fericirea mea!
http://www.cantaricrestine.ro
---> cu stima Trif

MarPlo Mesaje:4343
Salut
Poti face cautare in MySQL ignorand un anumit caracter (aici virgula ",") folosind functia MySQL:
replace('textul' sau coloana, 'de_inlocuit', 'inlocuitor').
Exemplu:

Cod: Selectaţi tot

$sql = "SELECT * FROM `nume_tabel` WHERE REPLACE(`nume_coloana`, ',', '') = '". str_replace(',', '', $sir_cautat). "'";

trif Mesaje:500
Multumesc pentru raspuns.
Am incercat asa:

query = $db->query("SELECT * FROM cantari_ppt WHERE aprobare = 1 AND REPLACE(denumire, ',', '') = '". str_replace(',', '', $queryString). "' AND denumire LIKE '$queryString%' ORDER BY denumire LIMIT 10");

Dar nu merge. $queryString este ceea ce preia din "index.php".
Scriptul este exact ca la google, in timp ce scriu imi apar mai multe rezultate in functie de ceea ce scriu iar dupa ce apas pe butonul de cautare imi apar rezultate gasite la ceea ce am dat eu sa caute.
Mie imi trebuie ca sa imi ignore virgula si la inceput cand scriu ceva si la rezultat.
Multumesc anticipat.
Astept raspuns.
Cu stima trif
M-am hotarat!
De ce sa fiu trist?
Oricum nu intereseaza pe nimeni...!
Mai bine sunt fericit si ii enervez pe toti cu fericirea mea!
http://www.cantaricrestine.ro
---> cu stima Trif

MarPlo Mesaje:4343
Nu merge fiindca folosesti pt instructiunea LIKE coloana `denumire` asa cum e, fara REPLACE().
Incearca asa, cu REPLACE() pt coloana unde folosesti LIKE:

$query = $db->query("SELECT * FROM cantari_ppt WHERE aprobare = 1 AND REPLACE(denumire, ',', '') LIKE '". str_replace(',', '', $queryString). "%' ORDER BY denumire LIMIT 10");